En legende legger håndballen på hylla! – Elverum

En legende legger håndballen på hylla!

En takk til en profil som bidro til å sette Elverum på kartet!

Gjennom tre perioder har han underholdt publikum i Elverumshallen og i Terningen Arena i svart og hvitt, før han nå legger skoene på hylla og er klar for å ta fatt på trenerkarrieren. Steffen Stegavik har alltid hatt og vil alltid ha en stor stjerne i Elverum Håndball, og det er på tide å takke han for hans tid på parketten som spiller!

Foto: Anita Høyby Gotehus/Østlendingen

Lykke i ulykke for Elverum sin del at Steffen kom til Elverum før sesongen 2007/2008 etter at Heimdal gikk konkurs. Etter at flere klubber hadde snust på han i et par sesonger allerede.

Den da 23 år gammel Stegavik som rundet av sesongen for Heimdal med hele 190 (!) mål før han pakket baggen var full av ambisjoner og hadde allerede da flere landslagssamlinger. I sin debutsesong viste han fortsatte scoringsform og ble nok en gang toppscorer i Eliteserien, nå for Elverum med 163 mål, før han var sentral da Elverum sikret sitt første sluttspillgull siden 1995 i 2008!

Foto: Anita Høyby Gotehus/Østlendingen

Drammen som denne sesongen vant serien for andre år på rad hadde en Glenn Solberg som skulle pensjonere seg, lykkes i å lokke Stegavik til et enda høyere nivå den gangen enn det Elverum kunne tilby. Det ble med den ene sesongen i Drammen, og vi som har fulgt Elverumshåndballen en stund kan minnes at ryktene gikk når Drammen besøkte Elverumshallen våren 2009, at Steffen Stegavik var på tur tilbake til Elverum. Ryktene viste seg å være sanne og like etter oppgjøret var overgangen tilbake til Elverum bekreftet.

Meritter

Foto: Anita Høyby Gotehus/Østlendingen

Sluttspillgull: 07/08, 11/12, 12/13, 15/16
Cupgull: 2009
Seriegull: 12/13
CL: 15/16

Foto: Magnus Stenseth

I sin andre Elverumsperiode var han en kontinuitetsbærer og var med å bygge opp Elverum fra å være en fersk eliteserieklubb til sakte og sikkert bli en toppklubb. Etter comebacket i Elverum var det cupgull som var det neste på lista.

Foto: Anita Høyby Gotehus/Østlendingen

Steffen krysset opp Lars Nordberg som satte den avgjørende scoringen som sikret Elverum Håndball sitt første cupgull i romjula 2009. Mange kamper, mål og minner senere var det duket for seriefinale i Terningen Arena våren 2013 mellom Elverum og Haslum.

Foto: Anita Høyby Gotehus/Østlendingen

Etter å ha vært med og dra i land Elverums første seriegull i 2013 dro han tilbake til Trondheim og bidro til å spille Kolstad opp til Eliteserien, og det sitter vel fortsatt i de fleste i Elverum hvordan det gikk når vinnerskallen «kom hjem» til Terningen høsten 2013 i cupkamp mot Elverum.

Foto: Magnus Stenseth

Etter sesongen i Kolstad tok han et lite utenlandseventyr i Baia Mare i Romania før han vendte snuten tilbake til Elverum for sin tredje periode i 2015. Med sluttspill-, cup- og seriegull i lomma fra før stod nå Champions Legue-kvalik for tur. Og sammen med en gjeng med flere vinnerskaller bidro han til at Elverum kvalifiserte seg til Champions League og fikk spille i det gjeveste selskap i Europa for første gang! Etter 2015/2016-sesongen slo han følge med sin kjære Camilla Herrem til hennes hjemsted Sola og fortsatte karrieren i Nærbø.

Foto: Anita Høyby Gotehus/Østlendingen

Som spiller har han alltid vært kjent for å gi alt og gå all inn i hver enkelt duell og være en skikkelig taktikker og vinnerskalle. Det er ikke rent få som har måtte sette seg på benken etter at de har prøvd å stoppe Stegavik i fullt driv, og det er antakelig få som har våknet opp like mange morgener øm og mørbanket som Stegavik som gikk 100% inn i hver eneste finte og duell.

Foto: Anita Høyby Gotehus/Østlendingen

Det var ikke bare på banen Stegavik var kjent for å gi alt. Om det så var i håndballprat gatelangs med en supporter i Leiret, eller om han stilte opp for media, på dugnad for klubben eller en partner!

Foto: Magnus Stenseth

Når en spiller og person gir så mye av seg selv både på og utenfor banen får man en stor stjerne i håndballbyen Elverum som Steffen Stegavik har gjort.

Våren 2018 ble Stegavik medlem av Elverum Håndballs Wall of fame da den ble etablert i Terningen Arena!

Foto: Anita Høyby Gotehus/Østlendingen

På vegne av hele håndballbyen Elverum,
Tusen takk for alle gode minner på parketten Steffen og lykke til med trenerkarrieren!

20091104 ELVERUM – BODØ 33-27 (FOTO: JAN MORTEN FRENGSTAD) Steffen Stegavik slapp igjennom litt i forsvar, men gjorde opp for seg offensivt.