Kan det bli 13 eliteserielag? – Elverum

Kan det bli 13 eliteserielag?

Norges Håndballforbund jobber i disse dager med å sluttføre tabellene i norsk håndball. I og med at seriespill ble avbrutt før seriene var ferdigspilt, er det mange spørsmål som trenger svar. Vi har oppsummert to av tingene NHF nå må finne svar på – og som berører Elverum Håndball direkte.

1. Hvor mange lag skal spille i neste sesongs eliteserie?

Kvalifiseringen er avlyst, og dermed må dette avgjøres på NHFs kontorer på Ullevål. I herrenes 1. divisjon var det Sandefjord Håndball som tok kvalikplassen. I kvaliken skulle de egentlig møte byrival Runar. NHF må nå avgjøre om lagene blir i sin divisjon en sesong til, eller om Sandefjord får en direkte opprykksplass. Da kan resultatet bli 13 eliteserielag neste sesong, hvorav to er fra samme by! Hos kvinnene er det enda vanskeligere. Da serien i 1. divisjon ble avsluttet lå Volda på kvalikplassen, ett poeng foran Rælingen. Men – Rælingen hadde spilt én kamp mindre enn Volda. Hva gjør NHF da? I kvaliken skulle egentlig ett av disse lagene møtt Sola fra toppdivisjonen. Spørsmålet er nå om det er plass til både Volda og Rælingen i kvinnenes eliteserie – eller om ingen av dem får plass.

2. Hva skjer med Elverum sitt damelag, som egentlig har rykket opp i 2. divisjon?

Hvem som egentlig skal rykke ned fra 2. divisjon er helt umulig å bestemme per dags dato. Det er fordi mange lag har like mange poeng, og ikke like mange kamper spilt. Det er også vanskelig for NHF å gi plass til alle lag som skal rykke opp uten å sende noen ned en divisjon. Men hvem skal sendes ned, og hvem skal eventuelt sendes opp? Blir seriene fryst, slik at ingen rykker opp eller ned? Hva med de lagene som helt sikkert skulle rykket ned?

Med andre ord – det blir en del timer med diskusjon på NHF sine kontorer – vi ønsker lykke til med disse spørsmålene, og alle andre spørsmål i disse spesielle tider!