Didrik Linderud: -Jeg vil savne øyeblikkene når taket løfter seg i Terningen! – Elverum

Didrik Linderud: -Jeg vil savne øyeblikkene når taket løfter seg i Terningen!

Sesongen er over for Elverumsgutta, og etter en merkelig avslutning på sesongen er det på tide å summere det som har vært.

Didrik Wennberg Linderud er en av gutta som etter en årrekke i svart og hvitt nå har funnet et annet beite fra kommende sesong. Den unge men veldig erfarne vingen, skal nå prøve lykken i Bergen hvor Rema 1000-ligalaget FyllingenBergen er hans neste arbeidsgiver. Det betyr at det fortsatt blir mulig å se Didrik i aksjon i Terningen, men det er tid for å si takk for denne gang.

Didrik har lagt ned blod, svette og tårer for Elverum Håndball i årevis! Med en treningskultur som imponerer, og et pågangsmot fortjener en real applaus!

Vi tok en prat med Didrik etter den merkelige sesongslutten, vi spurte han om karrieren, sesongen som har vært og hva som venter! Takk, for alt Didrik!

#2 Didrik Wennberg Linderud
Født: 7.12.1995
Posisjon: Høyreving
Sesonger på A-laget: 5 sesonger
Mål i Norke mesterskap: 152 mål for Elverum
Mål i CL: 15 mål i Champions League

Det ble en brå slutt på sesongen for deres del, men dere rakk å løfte både NM-gull og seriegull. Hvordan vil du oppsummere sesongen dere har lagt bak dere?

Jeg synes at vi jevnt over har gjennomført en meget god sesong. Vi fikk virkelig testet oss i toppulja i Champions League og selv om det er et hakk opp til verdens beste lag, viste vi at vi kan hevde oss mot dem. I Norge klarte vi også å prestere stabilt godt med seier i cupen og et klart seriegull. Jeg tror vi lå godt an til å prestere på vårt beste i sluttspillet, men dessverre mistet vi muligheten til å kjempe for trippelen.

Nå er en epoke i Elverum over for din del, og turen går videre til nye utfordringer etter årevis i Elverumsdrakta. Det ble kanskje ikke helt den avslutningen på tilværelsen i svart og hvitt du så for deg, med en så brutal sesongavslutning?

Nei, det hele ble egentlig veldig surrealistisk da vi på veldig kort tid fikk beskjed om at sesongen er avlyst og at det ikke var lov å trene organisert lengre. Sluttspillet er jo sammen med Champions League det store målet hver sesong og det var selvfølgelig veldig bittert at vi mistet den muligheten. Det er slike viktige kamper som kommer i sluttspillet som ligger i bakhodet som motivasjon da vi må gjennom oppkjøringer og de tyngre øktene. Dessuten er det i slike kamper Terningen Arena virkelig viser seg fra sin beste side og det var noe jeg så frem til som et verdig punktum.

Men nå venter nye muligheter for Didrik Linderud. FyllingenBergen?

Ja, dette føltes som et riktig tidspunkt å prøve noe nytt. Jeg har vært i Elverum lenge og jeg tror det vil være utviklende for meg både som person og håndballspiller å komme inn i et nytt miljø. I tillegg gir det meg en mye bedre mulighet til å kombinere jusstudiet med videre satsing.

Du er jo blant spillerne som har blitt en slags kontinuitetsbærer gjennom de siste sesongene når gamlegutta har takket for seg en etter en. Nå skal også du ut å prøve lykken. Hvordan vil du oppsummere din reise på A-laget?

Den har vært meget innholdsrik. Jeg har fått gleden av å spille sammen med mange gode håndballspillere og sitter igjen med mange erfaringer jeg vet jeg vil nytte godt av resten av livet. Det har også vært enormt morsomt å være med på den utviklingen klubben har hatt fra å være en av flere i toppen til å være tittelfavoritt.

Linderud har fått løfte armene i været etter kamp uttallige ganger i sin tid som Elverumsspiller!

6 sesonger med A-laget og du har vært med på reisen med Michael Apelgren hele vegen. Hvordan har det vært å ha Apelgren som trener oppgjennom årene?

Det har vært fantastisk å spille under en så dyktig trener. Meget håndballklok, samtidig som han har en inkluderende lederstil og er flink til å håndtere alle personlighetene som er i et lag.

Du har vært med på hele Champions League-reisen til klubben, fra kvalifisering til å møte de største lagene i verden. Hvordan oppsummerer man en slik opplevelse?

Forskjellen på nåtiden og der Elverum startet CL-eventyret er natt og dag. Klubben har hele tiden klart å ta nye steg og tilpasse seg et nytt nivå. Det viser bare hvor mange som har bidratt positivt til utviklingen, fra spillere og trenere og hele lokalsamfunnet.

Didrik Linderud har vært land og strand rundt med Elverum, blant annet i Romania når Elverum møtte Metalurg i EHF Champions League!

Hva slags utvikling synes du selv du har hatt siden du rykket opp i A-lagstroppen?

Her har jeg et litt ambivalent syn. Jeg har tatt store steg som håndballspiller gjennom disse årene, samtidig som jeg vet at jeg har mer å gå på.

Elverum er betegnet som hele Norges Håndballby, hva har det gjort for deg som håndballspiller?

Det har vært enormt morsomt og motiverende å spille med en slik atmosfære på kampene. En slik interesse som det er for håndball i Elverum er ikke normalt og det er noe man tar med seg til enhver tid. Håndball er kanskje ikke det viktigste i livet, men det er utrolig gøy å se at andre engasjerer seg for det man driver med og at det sammen skapes øyeblikk som mange har glede av.

Du går til en av serie-motstanderne neste sesong, etter en årrekke i Elverum. Du har sett utviklingen i håndball-Norge de siste sesongene. Hva er dine tanker om norsk håndball og dets status?

Jeg synes at norsk håndball jevnt over har blitt bedre og mer respektert. Det er stadig flere spillere som ser på spill i Norge som et klokt steg i karrieren. Videre er det nå stort sett bare tøffe kamper og man vet på forhånd at man må prestere på sitt beste som lag for å vinne kamper.

Årets sesong har bydd på to titler og en hel masse håndballfester, blant annet i Champions League. Hvordan vil du oppsummere CL-sesongen?

Det ble en tøff start med et stortap hjemme for Aalborg og flere kamper uten poeng. Å være en såpass stor underdog i disse kampene var uvant for oss, men jeg synes at vi håndterte dette bra. Vi klarte å forbedre prestasjonene og utvikle oss gjennom hele sesongen. Jeg synes ikke det er en selvfølge da det var noen tøffe opplevelser i starten og vi samtidig måtte prestere godt for å vinne kamper i hjemlig serie.

Nå har du kjent på nivået, du har sett hva slags motstandere det er der ute i Europe. Hva tenker du om Elverums muligheter til å nå opp i Champions League kommende sesong, nå som systemet legges om?

Elverum har absolutt bevist at klubben kan håndtere spill i Champions League med det nye systemet. Jeg er usikker på om Elverum kommer til å få en plass, men Elverum er uansett sikret å møte god motstand i Europa som vil bidra til å videreutvikle klubben. Elverum har et godt fundament med den interessen som er i byen, så jeg er absolutt ikke bekymret for fremtiden til klubben, uavhengig av spill i Champions League neste år.

Det ble en lang sesong til tross for at det ble en brutal avslutning og ikke noe sluttspill. Hva har vært de største overraskelsene denne sesongen?

Vel, den største overraskelsen er jo helt klart at det ble nødvendig å avlyse sesongen umiddelbart. I tillegg tror jeg at vi har overrasket både oss selv og andre med hvor godt vi til tider hang med de aller beste lagene.

Ny klubb, nye muligheter. Hva er det viktigste du tar med deg fra Elverum på vegen videre?

Det aller viktigste jeg tar med meg fra Elverum er den vinnerkulturen jeg har vært en del av og den tryggheten som det har vært i laget, selv om det har vært store utskiftninger iblant.

Hvem er ditt største forbilde?

Det er jeg usikker på. Jeg prøver å hente inspirasjon fra mange.

Hva kommer du til å savne aller mest fra din tid i svart og hvitt?

Det er nok de øyeblikkene da taket løfter seg i Terningen Arena og stemningen er til å ta og føle på.

Hva er ditt mål for framtida?

Målet mitt er litt abstrakt, men det er å nå mitt potensiale som håndballspiller og bli så god jeg føler jeg kan bli.

Hva er ditt absolutt største øyeblikk som Elverumsspiller?

Det er vanskelig å definere et absolutt favorittøyeblikk her. Men de øyeblikkene som sitter mest igjen er nok seieren i kvalifiseringen til Champions League for seks år siden, seieren over Montpellier og kampen mot PSG i Håkons Hall. 

Din siste appell til Elverums-supportene etter en fantastisk sesong, før turen går videre til Bergen?

Tusen takk for seks fantastiske år! Jeg gleder meg masse til å komme tilbake og spille i Terningen Arena, selv om jeg da vil stå på motsatt banehalvdel.

Didrik Wennberg Linderud