Emil Kheri Imsgard:-«Min største styrke er vinnerviljen» – Elverum

Emil Kheri Imsgard:-«Min største styrke er vinnerviljen»

Vi summerer sesongen med den karismatiske og alltid blide Emil Kheri Imsgard!

Han er en gledesspreder i garderoben og på benken, og han lar aldri muligheten gå fra seg om han kan ta rotta på motstanderne med en humoristisk kommentar, samtidig er han drevet av det største alvor når de store gutta kommer imot. Han eier målet og lar aldri en kalasredning ligge igjen på benken! Emil Kheri Imsgard har blitt en skikkelig publikumsyndling og det er ingen tvil om Furnes-gutten elsker å lage show!

#12 Emil Kheri Imsgard
Født: 6.mars 1998
Posisjon: Målvakt
Sesonger på A-laget: 4 sesonger

Nå er sesongen for alvor slutt for deres del, men dere rakk å løfte både NM-gull og seriegull. Hvordan vil du oppsummere sesongen dere har lagt bak dere?

Jeg synes vi har levert en veldig god sesong hvor vi har vist at vi kan prestere på et høyt internasjonalt nivå.

Nok en sesong tilbakelagt, og nye eventyr har det blitt. Likevel, det ble kanskje ikke helt den avslutningen du så for deg, med en så brutal sesongavslutning?

Sesongavslutningen kan ikke sees på som noe annet enn en tragedie, hvor vi mistet muligheten til å spille om nok et sluttspillgull.

Den første sesongen uten Morten Nergaard som makker i buret. Har du og Thorsten Fries klart å utfylle hverandre slik dere ønsket?

Thorsten og jeg har hatt et godt partnerskap siden dag én. Vi utfyller hverandre godt og jobber veldig bra sammen i team. Jeg synes vi har levert en god sesong, hvor vi begge har utviklet oss masse.

Hvordan er det å være en av de rutinerte Elverumsspillerne i så ung alder egentlig? Tar du ansvar for å lære opp de andre gutta i normer og regler?

Det føles godt å være en av de gutta som har noen flere år i klubben enn mange andre. Erfaringen jeg har fått prøver jeg alltid å videreformidle til de andre på laget slik at vi kan vokse og utvikle laget på best mulig måte.

Du begynner jo å bli en ringrev i denne Elverumstroppen, hva er din største styrke om du skulle vurdere det selv?

Min største styrke er vinnervilje.

Elverum er betegnet som hele Norges Håndballby. Har byen levert, og hva har det i så fall gjort for deg som håndballspiller?

Elverum som håndballby har levert siden dag en, og er en av de største grunnene til at jeg har blitt den jeg har blitt.

Hvordan synes du norsk håndball har utviklet seg de siste årene?

Den norske håndballen har utviklet seg mye og suksessen til landslaget er et tegn på det. Samtidig har de norske klubbene prestert bra på internasjonalt nivå med lag som Halden (Challenge Cup) ØIF Arendal (EHF-cup) og oss som har levert gode resultater.

Årets sesong har bydd på to titler og en hel masse håndballfester, blant annet i Champions League. Hvordan vil du oppsummere CL-sesongen?

Den har vært fylt med fantastiske opplevelser fra 13.000 tilskuere i Lillehammer til bortekamper i Paris, Barcelona osv. Jeg synes vi har bevist at vi har mye å gjøre i det «gode selskap», med gode kamper mot lag som Celje, Zagreb, Aalborg, Barcelona, Szeged og PSG.

Hvordan er det å få være med på en slik opplevelse som Champions League?

Det er veldig stort og noe ytterst få får muligheten til. Slike øyeblikk kommer jeg aldri til å glemme og tar de med meg videre igjennom livet.

Nå har du kjent på nivået over noen sesonger, og du har sett hva slags motstandere det er der ute i Europe. Hva tenker du om Elverums muligheter til å nå opp i Champions League, nå som systemet legges om?

Jeg tror vi kommer inn i det nye CL-formatet basert på hva vi som håndballby har prestert. Vi har levert på høyde med de beste når det gjelder interesse, publikum og opplevelse!

Det ble en lang sesong til tross for at det ble en brutal avslutning og ikke noe sluttspill. Hva har vært de største overraskelsene denne sesongen?

At vi klarer å hevde oss på et høyt internasjonalt nivå.

Din hovedoppgave er jo først og fremst å stoppe motstanderne fra å score mål, er du fornøyd med det dere har levert bakerst mot de største i Europa?

Jeg synes at mine prestasjoner har variert fra veldig gode kamper til kamper hvor man nesten ikke redder noe.

Nå ser neste sesongs tropp ut til å være i havn, hva tenker du om laget du skal spille på i sesongen som kommer?

Alt ser ut til at vi blir en veldig slagkraftig tropp med unge spillere som har fått ett år ekstra på baken, men samtidig med erfarne spillere som kan bidra med rutine og kløkt.

Hvem er ditt største forbilde?

Personlig har jeg ingen forbilder, men Michael Jordan er en av mange som jeg har hentet inspirasjon fra.

Hva er ditt mål for framtida?

Mitt mål for framtiden er å utvikle meg mest mulig, slik at jeg får muligheten til å spille i Frankrike.

Hva er ditt absolutt største øyeblikk som Elverumsspiller, så langt?

Det blir vanskelig, men kanskje kampen mot Zagreb eller ØIF Arendal.

Din siste appell til Elverums-supportene etter en fantastisk sesong:

Tusen takk for all støtten igjennom sesongen. Uten dere hadde vi aldri hatt muligheten til å levere de resultatene som vi har gjort. Hele håndballverden har fått opp øynene for Elverum og vår evne til å mønstre både store og små i jakten på suksess og håndballeventyr. I framtiden skal vi sammen fortsette det gode arbeidet for å fremme klubbens verdier og profesjonalitet, slik at vi sammen kan fortsette jakten på flere titler og gull, samt glede enda flere mennesker. Ha en fantastisk sommer og lad batteriene slik at dere er klare for en herlig, fartsfylt, øredøvende, gullvinnende, og fantastisk sesong.

Emil Kheri Imsgard