Apelgen og de røde kortene.. – Elverum

Apelgen og de røde kortene..

Vi hyller vår trener gjennom de 6 siste årene, Micheal Apelgren. På vegen tar vi fram både kontroverser og morsomheter fra hans Elverum-karriere!

I mars 2017 tok Elverum imot Lillestrøm til Eliteseriekamp i Terningen Arena, kampen endte 30-22 til Elverum, men det var en helt annen ting som skapte overskrifter i ukene som kom.

Elverum var allerede seriemester og hadde ingen problemer med å slå Lillestrøm i sin siste hjemmekamp før sluttspillet, og nettopp sluttspillet skal bli noe av det sentrale temaet i denne kampen.

Elverum pådro seg imidlertid hele elleve utvisninger i en kamp som på ingen måte var stygg, og på tampen satt både Erik Toft, Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar på tribunen etter å ha pådratt seg røde kort.

Etter kampen medga Elverum-trener Michael Apelgren at det var planlagt.

– Jeg skal innrømme at vi spilte på måten vi gjorde for å få røde kort på akkurat de fire spillerne, sa Apelgren til Østlendingen.

– De fire spillerne hadde rødt kort fra før. Nå blir de avstengt mot Halden, og så er de tilbake i sluttspillet der vi trenger dem. Man må stå over én kamp for annethvert røde kort man pådrar seg, og da valgte jeg å løse det på denne måten, la treneren til den gang.

Nå har Michael Apelgren tilbakelagt 6 år som Elverumstrener, og skal nå til svenske Sävehof. Derfor synes vi det var på sin plass å høre litt med Micke hva han tenker nå når han ser tilbake på marsdagene i 2017.

Hva tenkte du der og da Michael Apelgren?

Det var mange tanker som gikk i hodet da, kan jeg si. Men i grunn og bunn så finnes det mye som handler om meg i den saken. Jeg forsøker alltid tenke kynisk, for å ha størst sjanse til å vinne, men jeg vil samtidig være rett fram og ærlig i det jeg gjør og stå for det. Det ringer vel inn ganske bra hva som hendte i den perioden. Jeg ville ikke gjort det igjen, men jeg ville heller ikke hatt det ugjort, for jeg lærte meg utrolig mye på den reisen.

Hva tenker du nå i etterkant? Var det det rette greper for situasjonen dere sto i?

Dersom vi skal se tilbake på resultatet så vant vi jo det sluttspillet, og det er jo på en måte det som er bestillingen fra klubben. Men om det var verdt alt det maset rundt om kring, det kan så være. Når jeg tenker tilbake på den tiden så var det ganske mange rundt om i håndballnorge som oppførte seg merkelig og viste litt hva de selv står for. Selv var jeg rett fram og ærlig, det er jeg stolt over i dag. Vi vant likevel og det er det det går ut på til slutt. Det er slike ting som kanskje gjør at man stiller i den posisjonen som Elverum nå gjør, så kan man alltid diskutere hva man mener er rett og galt. Jeg er en person som står for det jeg, og det var derfor det ble som det ble. Jeg skjemmes ikke i dag, reglene ble endret, men det er nok ikke noe jeg ville gjort igjen.

Fire Elverumsspillere på trinbunene etter rødt kort mot Lillestrøm.

All PR er god PR sies det. Det ble mye blest rundt Elverum og Norsk Håndball rundt det sluttspillet og en stund etterpå. Er det noe som har hengt igjen?

Det rare med hele denne saken er mest hvordan våre konkurrenter var så uforstående til det vi hadde gjort. Det tror jeg er litt av nøkkelen til hvorfor vi har vunnet mot dem i så mange år. Vi har jaget marginer, og fått det til å vippe over til vår fordel. Vi har jobbet hver dag for å maksimere sjansene våre. Mange av våre konkurrenter, ville aldri tenke denne tanken. Jeg tror det er litt av grunnen til at vi har dratt ifra og står der vi nå står.

Ærligheten til tross. Etter at alt var på bordet og den røde kort situasjonen var forelagt NHF, ble Michael Apelgren ble idømt 1 måned utestengelse men ikke utover 3 kamper. Dermed var det assistentrener Raymond Hamar som måtte bidra til å ta laget videre til finale i sluttspillet. I tillegg ble det utestengelser i to kamper for Petter Øverby, Tine Poklar og Kristian Bliznac.