Første treningskamp for sesongen unnagjort! – Elverum

Første treningskamp for sesongen unnagjort!

Elverum – Fjellhammer  36 – 16 (17-8)

Endelig tid for kamp igjen, smilet sitter løst både hos spillere, publikum og funksjonærer denne solrike fredagen siste dagen i juli. Alle gleder seg over at det skal spilles håndball i Terningen Arena!

Dette er første test for begge lag som har mange nye spillere i stallen og Elverum starter med Fries, Hedberg, Mathe, Tau, Fingren, Langaas og Blonz bak og byttet Tau med Pujol fremover.

Det er Fjellhammers Aleksander Mitrovic som er på utlån fra nettopp Elverum som åpner kampen når han setter 0-1 til Fjellhammer. Dominik Máthé skaffer straffe i neste angrep og Alexander Blonz setter Elverums første mål for kvelden.

De første minuttene bærer naturlig nok preg av det er første reelle kampsituasjon for begge lag, det er mye fysikk og vilje, 14 mann som kaster seg etter hver eneste ball som virkelig ivrer etter å endelig kunne spille håndball igjen. Elverum får èn og Fjellhammer får to raske 2-minuttere de første minuttene og er heldige som ikke får rødt kort når Eivind Johannesen takler Dominik Máthé stygt med strake armer etter 7 minutter.

Torsten Fries sørger for å redde baller bak hos Elverum som bruker et par angrep til å justere seg. På 7-6 redder han sin andre hundre prosent sjanse for kvelden da han stopper Eirik Hybertsen på kontring.  Lagene bytter på å score de første 10 minuttene før Elverum kommer seg noen mål foran. Solstad setter 10-7 etter et lekkert innspill fra Simen Holand Pettersen og Fjellhammer tar timeout. Elverum bruker de første minuttene godt til å få justert både forsvar og angrep, stepper opp litt i forsvaret og gjør det vanskeligere for Fjellhammer å komme til gode skuddsjanser samtidig som de fortsetter å score. Anton Karlsson får endelig inn en redusering til 12,8 for gjestene, før Solstad scorer sitt femte for kvelden! Elverum fortsetter å stenge bakover og Blonz setter tre raske på rad før Pujol snapper og sender i veien Solstad på kontring som fastsetter pauseresultatet til 17-8.I andre omgang fortsetter Elverum med en fin flyt. Máthé scorer omgangens første før Christopher Hedberg scorer to raske mål. Rasmus Boysen er inne og styrer skuta stødig bakover og Emil Imsgard holder buret helt rent til Fjellhammer får en straffe og Hybertsen reduserer til 21-9. De neste minuttene scores det i begge ender av banen. Hamargutten Sondre Gjerdalen som Fjellhammer har hentet fra LFH09 scorer Fjellhammers 11. mål for kvelden til 23-11 før Máthé markerer seg med venstrearmen igjen med sitt sjuende for kvelden før Tobias Grøndahl sender i vegen en suser av en underarm over luggen på Fjellhammers keeper. Elverum står bra bakover og Fjellhammer må jobbe hardt for å komme til gode sjanser. William Nygaard-Nilsen presenterer seg for Elverumspublikumet med sin første scoring for Elverum på 29-14 og han putter fem! raske mål på noen minutter, det siste på 34-15. Solstad scorer kampens siste mål på 35-16 og ender også opp som kampens toppscorer med 9 mål!

Elverum får rullert mye på spillere og etter hvert har alle spillerne som er med i dagens tropp vært på banen og Fjellhammer har fått sin første kamp på elitenivå. Verdifull trening for begge lag etter en lang håndballpause som nå er over.

Vi takker Fjellhammer for kampen og publikum for god støtte og trener videre mot onsdagens treningskamp på Tynset mot Kolstad!