Variable prestasjoner og tap mot Kolstad – Elverum

Variable prestasjoner og tap mot Kolstad

Det er fortsatt nok å jobbe med gjennom oppgkjøringa for Elverumsgutta etter knepent tap mot Kolstad.

Onsdag kveld var Elverum på plass på Tynset, hvor treningskamp mot Kolstad sto for dør. God stemning på tribunene som det alltid er på Tynset, selv om publikumsbegrensningene ikke åpnet for mer en 150-200 tilskuere, var det showstemning og vinnerinnstinkt på plass hos begge lag.

Det var Kolstad som kom best ut av startblokkene, og fikk en luke inn mot pause, som Elverum reduserte til 15-17 i det første omgang var halvspilt.

Tilbake i andre omgang var det et jevnere oppgjør å se i Tynsethallen, dere flere meldte seg på i kampen og stillingskrigen kunne starte. Elverum utlignet på 22-22, og var i ledelsen med 26-24 midt i 2.omgang, men til tross for godt spill fra blant annet Dominik Mathé og Alexandre Blonz, slapp det for mye bakover også til tider og Kolstad kunne igjen ta tilbake ledelsen, når så Kolstad fikk et grep om seieren inn i de siste 5 minuttene, klarte ikke Elverum å snu det igjen. Det ender dermed 28-29 i Tynsethallen og Kolstad tar dermed med seg første stikk mellom de to arge konkurrentene.

Børge Lund mener laget presterer variabel gjennom hele kampen, og at det er mye av grunnen til at Kolstad kan ta seieren:

«Et ord som beskriver denne kampen godt, er: Variabelt!
Det er slik det fort kan være på dette tidspunktet av oppkjøringa, det viser at vi har en veg å gå, og det var vi også helt klare på foran møtet med Kolstad. Vi har såpass mange nye spillere og nye opplegg som skal inn at det er ikke overraskende at det blir krevende når man møter et lag som Kolstad. Det var vi forberedt på, også er vår oppgave nå å aveie vegen videre. Vi fikk en del gode svar i kveld, som vi kanskje ikke fikk så tydelig mot Fjellhammer.», sier Børge Lund

«Nå skal vi fortsette å søke etter gode løsninger for å bli mer stabile og samkjørte. Det er veldig viktig for oss å få denne type kamper med litt trøkk og fysisk motstand, slik at vi kan måle hvor landet ligger på en mer reel måte. Kampen i dag viser at det er mer krevende å møte lag med kontinuitet på dette nivået, så vi har mye å jobbe med fremover, men vi ser mye bra også. Vi ser at vi har mer å gå på, og det er betryggende på mange måter. » påpeker Elverums ferske hovedtrener.

«Vi brukte bevisst den første uka av oppkjøringa til å trene fysikk, for å unngå belastningsskader. Det får vi kanskje igjen for nå, på godt å vondt. Det er viktig for oss å dra hele troppen med i oppgjøringa, og vi har startet denne sesongen på litt forskjellige nivåer alle sammen, så vi må lære av denne kampen og fortsette det gode arbeidet vi er inne i inn mot blant annet møtet med Drammen neste helg.»

«I dag viser vi mye bra, men vi ser også at det svinger for mye, tidvis er det bra i forsvar men rakner litt i angrep, og tidvis er det motsatt. Det er litt for mye variasjon her som vi må jobbe med. Vi har et godt potenisale og nå handler det om å få det til å henge ordentlig ihop i begge ender. Oppkjøringsplanen ligger klar, og den må vi bruke for det det er verdt. I Dag har vi muligheten til å ta det, men vi slipper til Kolstad igjen og da er det til slutt de som vinner. Vi har ikke kommet langt nok i samarbeidet enda fordi vi er mange nye, så det er nok ikke tilfeldig at Kolstad kommer på slutten her, uten at det er spesielt mye dramtikk i det, på nåværende tidspunkt. Vi visste de kom med et lag med mye fysikk og de er sånn sett lengre enn oss i oppkjøringa med tanke på sin kontinuitet» avslutter Brøge Lund.

Playmaker Josef Pujol var greit fornøyd, men påpeker også at det er mer å jobbe med:

«Jeg synes vi spilte en helt grei kamp, vi har fine tendenser i forsvar, kontringer og angrep, men samtidig har vi en hel del å jobbe med i alle disse fasene!,» sier Pujol etter kampen

Kampfakta
Elverum-Kolstad 28-29 (15-17)
Treningskamp, Tynsethallen
Utvisninger: Elverum 2 x 2 min., Kolstad 5 x 2 min.
Elverums lag: Thorsten Fries, Emil Kheri Imsgard – Christopher Hedberg (4), Josef Pujol (2), Simen Holand Pettersen (1), Edwin Aspenbäck, Dominik Mathé (5), Niclas Fingren (1), Endre Langaas (4), Simen Schønningsen (1), Alexander Blonz (7), Kristian Hübert Larsen
Toppscorer Kolstad: Simen Lyse (10)