Runar først ut, når vi endelig drar igang igjen med håndballsesong! – Elverum
Hedberg

Runar først ut, når vi endelig drar igang igjen med håndballsesong!

For første gang skal Børge Lund lede Elverum i en tellende kamp. Laget som vant både cupen og serien skal ned til Sandefjord for å ha serieåpning mot et sterkt Runar som ledes av ringreven Leif Gautestad. Laget fra Hvalfangerbyen hadde en skuffende sesong i fjor og er ute etter å revansjere dette. Laget har imponert voldsomt i sesongoppkjøringen der de har vunnet de aller fleste kampene de har spilt.

Fra fjorårets sesong så har de hvitkledde vertene i Sandefjord mistet noen sentrale spillere. Per Kenny Ekman, Eirik Hybertsen, Karsten Enoksen og Michael Jonassen er av spillerne som nå ikke er en del av spillerstallen til Runar. For å erstatte disse har de blant annet hentet inn Christian Westby (Nøtterøy), Amadeus Hedin (Fold St. Hallvard), André Christiansen (Drammen), Gustav Bergendahl (Særøkometernas, Sverige nivå 3), Håkon Sætre (Lillestrøm), Jostein Pedersen (Randesund), Tobias Balsby Pedersen (Skive, Danmark nivå 2). Av disse spillerne må man følge ekstra med på Amadeus Hedin, Christian Westby og linjespilleren Tobias Balsby.

Av andre profiler er det verdt å nevne deres største stjerne. Joakim Christensen er en rutinert målvakt som har sett meget skarp ut i sesongoppkjøringen. Dansken er kanskje en av ligaens beste målvakter. Tobias Rivesjø kom tilbake før forrige sesong, og den svenske bakspilleren er en veldig god skytter, som dessverre har slitt med masse skader de siste sesongene. På høyresiden har de god bredde i Kenneth Bach Hansen, Tobias Glemming, Øyvind Frigstad og hjemvendte Andre Christiansen. En imponerende bredde som helt klart vil være en fordel når sesongen starter opp søndag klokken 18:00. I tillegg har de den rutinerte svenske playmakeren Anders Hallberg som skal styre angrepsspillet til laget fra Haukerød.

Ifølge statistikken så har ikke Runar slått Elverum siden 2012/13 sesongen. Den gangen vant de 32-23. Etter dette har Elverum vunnet alle kampene, og man husker kanskje best den gangen da Sigvaldi Gudjonsson snappet tre baller i 6 mot 4 og avgjorde seriekampen mot et Runar som hadde Elverum i kne i Terningen Arena for to sesonger siden. Det er nok et Runarlag som er veldig gira på å stikke kjepper i hjulene på Elverum som har som vane å starte sesongene med litt rusk i spillet.

Denne sesongen håper man det blir ett unntak på dette, men med over ti nye spillere og ny trener så kan det ta tid før laget begynner å sette seg. Børge Lund har hentet spillere som Dominik Mathe, Luc Abalo og Josef Pujol for å tette hullene etter forrige sesongs tre beste spillere i Fredriksen, Sandell og Gudjonsson.

Avkast er 18:00 på søndag, og vi håper vi klarer å kjempe oss til en seier! HEIA ELVERUM!