Elverum med full pott i seriepremieren! – Elverum

Elverum med full pott i seriepremieren!

Runar-Elverum 23-30 (13-14)

Som seriepremierer flest ble det en rotete start på kampen for bortelaget fra Elverum. Vertene tok tidlig initiativ i kampen og førte an de første 7 minuttene . Elverumsspillerne slet med å sette ballen bak Christensen i målet til Runar og i motsatt endte satt ikke forsvaret som ønsket. Etter drøyt sju minutter sto det 5–2 på lysttavla i Runarhallen i favør hjemmelaget. Da hadde en god Tobias Rivesjø vist at Elverum måtte opp på sitt ytterste nivå for å ha muligheten til å ta poeng denne kvelden.

Elverum kom etter dette mer med i kampen, og bakerst hadde Thorsten Fries begynt å redde flere og flere skudd, samt også at hjemmelaget gjorde noen enkle tekniske feil. 6-6 var stillingen, og da var plutselig den regjerende seriemesteren med igjen i kampen, uten å ha imponert alt for mye. Etter 18 minutter var det bortelaget som tok føringen. Med ledelse 11-9 så tenkte kanskje mange at Elverum hadde en god mulighet til å rykke fra. Men selv om Elverum hadde mange muligheter i overtall så ble var det Runar som var skarpest inn mot pause.

Bortelaget slurvet veldig, men heldigvis for de helsvarte fra Elverum, var heller ikke hjemmelaget spesielt skarpe – og når de i tillegg pratet på seg både gule kort og utvisninger, kunne Elverum hangle seg til pause med ett mål mer i protokollen, på stillingen 14-13.

I starten på den 2.omgangen var det to jevne lag som kjempet på parketten. De første ti minuttene av omgangen kjempet lagene en innbitt kamp om å rykke ifra i målprotokollen, men slurv og dårlgie avslutninger fra begge lag gjorde at stillingen var 17-17 da ti minutter var spilt. Etter dette viste Elverum at de selv på dager det kladder litt at det bor mye håndball i laget. Anført av en glitrende kaptein, Thomas Solstad og skuddene fra Blonz og Mathé, var bortelaget foran hele 23-19 da det gjensto 10 minutter av kampen.

Etter dette var det ikke tvil om hvor kampen skulle ende. Elverum viste at også i år kan de bli å regne med, med enda litt bedre samspill. Selv med 11 nye spillere og ny trener klarte guttene fra Østerdalen å snu en dårlig første omgang til å vinne komfortabelt i en veldig vanskelig borte kamp mot et godt Runarlag, som har imponert i oppkjøringen. Kampen endte tilslutt 30-23 til Elverum, i en kamp der Thomas Solstad virkelig viste seg frem med hele 9 mål fra sin linjeposisjon. Solstad ble også kåret til banens beste spiller.

Kampfakta:

Allerede på onsdag kommer nyopprykkede Fjellhammer på besøk i årets første hjemmekamp. Kristian Bliznacs sitt lag vant også i seriepremieren, så her gjelder det å nullstille for de svarte og hvite, om de skal klare å ta to nye poeng.