Sesongens første hjemmekamp, og vi tar imot Fjellhammer – Elverum

Sesongens første hjemmekamp, og vi tar imot Fjellhammer

Etter sjumålsseier mot Runar møter Elverum nyopprykkede Fjellhammer på hjemmebane. Onsdagens gjester imponerte stort i første serierunde mot Kolstad. Trønderne som av mange ble tippet til medalje i årets sesong måtte reise hjem til Trondheim med et 7-målstap i sekken. Laget som trenes av Kristian Bliznac hadde full kontroll på Kolstad i 2.omgang og tok en veldig fortjent seier.

I den kampen imponerte fjorårets tredjemålvakt Marcus Fredriksen stort i sin eliteseriedebut. Unggutten var overalt, og han drev skytterne til Kolstad til vanvidd. Fredriksen var langt bak i køen da han satte på tribunen bak blant annet Morten Nergaard, og det var usikkert om han skulle være med videre, men under tillit har unggutten vokst og vokst den siste perioden.

En annen spiller som imponerte stort 17år gamle Benjamin Berg. Høyrebacken som garantert havnet på blokken til mange klubber etter 5 mål i sin første kamp på dette nivået var intet annen enn veldig imponerende. Ikke bare har han et fantastisk skudd, men med sitt kloke håndballhode og uredde spillestil så blir han garantert en spiller som man vil høre masse om i fremtiden. Kanskje det aller største talentet i norsk håndball.

På motsatt side satte Tobias Myrbakk inn fem spillemål på Kolstad. Den tidligere LTH-spilleren var knapt på banen i forrige sesong, imponerte i sin nye klubb i seriestarten. Det ukjente bladet var en åpenbaring for nedrykks dømte Fjellhammer i sin aller første kamp i den grønne drakta. I tillegg til de nevnte spillerne har de en Trym Skoglund som er en meget god playmaker. Skoglund var kun noen dommeravgjørelser unna å sende Haslum ned i første divisjon for to sesonger siden, og er nå inne i sin andre sesong i Fjellhammer. En litt undervurdert spiller som har spilt mye juniorhåndball med blant annet Magnus Fredriksen.

I tillegg til de nevnte spillerne har de også Eirik Hybertsen på venstrekanten. Kantspilleren var kanskje den eneste som ikke leverte over ventet nivå i seriepremieren, noe som gjør at den tidligere Runarspilleren helt sikkert er revansjesugen på egne prestasjoner når kampen kastes i gang i Terningen Arena. Hybertsen er Fjellhammers mest profilerte spiller.

På benken trenger egentlig ikke Kristian Bliznac noe nærmere presentasjon. Det gjør han selv med sine imponerende resultater i sin aller første trenerjobb. Med to opprykk på to sesonger og seier mot Kolstad så viser svensken at han er god i gamet. Med en tanke om at kamper faktisk kan vinnes på video og analyse har han skapt seg selv et fortrinn ovenfor mange andre trener som ikke bruker like mye tid på dette som han.

Selv om Fjellhammer har imponert masse de siste sesongene så er Elverum storfavoritt i oppgjøret som har avkast 18:30. Elverum har ingen skader i troppen, bare Luc Abalo er utilgjengelig for spill. Etter en imponerende borteseier mot Runar så er det nok en gjeng som kommer stinne av selvtillit inn til sin første hjemmekamp for året. Det blir garantert en tøff kamp mot krigerne fra Lørenskog, men gutta skal gi alt for to poeng inn på kontoen. HEIA ELVERUM!!!