Til Stavanger for å møte nyopprykkede Viking! – Elverum

Til Stavanger for å møte nyopprykkede Viking!

Etter to kamper og to seire er det et lag stinne av selvtillit som reiser til Stavanger for å kjempe om to nye poeng. Den gamle storheten Viking er igjen oppe på det øverste nivået og skal kjempe om to poeng mot Elverum. Viking som hadde spillefri i første runde debuterte i en knalltøff bortekamp mot Kolstad. Trønderne som overraskende tapte mot Fjellhammer viste hva som bor i laget og utklasset Viking med sifrene 28-17. Rogalendingene hadde store problemer med å overliste en spillesugen Lars Eggen Rismark i målet til Kolstad

I den første kampen ble høyrebacken Kjartan Johansen toppscorer for Viking med sine 4 mål, der tre av dem kom fra straffemerket. Selv om det bare ble 17 mål i kampen, så hadde Viking hele 8 forskjellige målscorere. En annen spiller som blir viktig i kampen mot Elverum er bergenseren Sebastian Waage Mossestad. Mossestad var god for Viking i opprykksesongen.

Bakerst kassa har Viking rutinerte Ole Andre Lerang og den unge målvakten Simon Ypma. Duoen har på sine beste dager et godt eliteserienivå. Lerang har i en rekke år spilt i Viking og har vært med på alle opp- og nedturer som de har vært igjennom de siste 12-15 årene. I tillegg har de evigunge Erik Rafoss som skal binde sammen forsvaret. Rafoss er spilt i Viking hele sin karriere og er det man kan kalle en ekte klubblegende. I sine yngre dager var Rafoss den virkelig store profilen i Viking.

På benken har Viking byttet ut Joar Gjerde med Scott Harrington. Gjerde er kanskje den viktigste årsaken til at Viking er tilbake i det gode selskapet. Med å skape en enorm treningskultur hos relativt unge utøvere så har laget tatt enorme steg. Dessverre for Gjerde strakk ikke tiden til, så da overlot han stafettpinnen til Harrington.

Elverum topper tabellen før denne runden, og Børge Lunds gutter er nok ivrige på å holde denne plassen. Mot Fjellhammer slet hjemmelaget en stund, før de stakk ifra og vant komfortabelt med 8 mål. I den kampen spilte ikke Pujol, Blonz, Boysen eller Fries, så det viser litt hvilken bredde som Elverum har i laget. I bortekampen mot Stavanger blir det spennende å se hvilke spillere som får tillit. Viking borte er en kamp der Elverum er store favoritter, men om de ikke er på topp blir det jevnt hele vegen, og alle vet at om det er jevnt på tampen så kan kampene bikke begge veier.

Kampstart er 18:00 på søndag. Vi går for to poeng. HEIA ELVERUM!