Solid seier etter ny god omgang i Stavanger! – Elverum

Solid seier etter ny god omgang i Stavanger!

Viking-Elverum 22-31 (13-15)

Det var en litt rotete start på kampen for Elverum, og det var Viking som startet best de første minuttene og ledet 2-1 etter ca fem minutter. Alexander Blonz satte sitt første mål i Stavanger Idrettshall etter overgangen fra nettopp Viking til Elverum da han utlignet til 2-2 etter at han fikk muligheten fra straffemerket.

Etter at klokken passerte 10 minutter ledet hjemmelaget fra Stavanger 5-3 etter at gjestene hadde vært det beste laget. Jonas Djurhuus var toneangivende med flott spill i angrep for vertene. Endre Langaas sørget for at Elverum kun var målet bak da det var spilt 12 minutter av den 1.omgangen i bortekampen mot nyopprykkede Viking. Endre Langaas satte sin andre scoring for kvelden da han utlignet til 6-6 etter 15 minutter.

Etter ca 20 minutter ledet fortsatt vertene fra Stavanger kampen. 10-8 sto det på tavla og Børge Lund var presset til å ta en time-out. Vertene var gode til å finne linjespiller og spilte en fin håndball, noe som gjorde det vanskelig for Elverum i denne perioden av kampen. Josef Pujol som gjorde en fin første omgang satte inn 10-10 etter 21:20 spilt.

Den svenske stjernekanten Christoffer Hedberg sørget for at Elverum hadde snudd kampen med tre scoringer på rad. Etter en overgang ble han frispilt av sin landsmann Josef Pujol. Alene mot Ole Lerang i målet til Viking satte han ballen sikkert i nettet. Elverum var det beste laget i denne perioden. Thomas Solstad økte til 13-10 før han fikk en utvisning i en duell på vei hjem i forsvar.

Elverum gikk til pause med en ledelse på 15-13 etter at Josef Pujol satte omgangens siste scoring bare få sekunder før pausesignalet gikk i Stavanger idrettshall. En litt rotete omgang av Elverum, som hevet seg de siste ti minuttene før pause.

Det var tydelig at Dominik Mathe skulle revansjere enn litt svak første omgang. Ungareren som kom før denne sesongen lagde to mål ut av intet, og med flere medspillere som var like tente så ledet Elverum 20-14 etter 6:30 spilt av den 2.omgangen. Holand Pettersen satte inn det siste målet etter et flott gjennombrudd på utside av Vikings nest ytterste forsvarspiller. Pujol økte til 22-15 etter en kunstscoring etter 10 minutter av omgangen.

Alexander Blonz sørget for at Elverum ledet med hele 9 mål da uret passerte 19 minutter i den 2.omgangen. Bakerst sto Fries og Elverumsforsvaret godt, og fremover var det flere hakk opp fra første omgang. Elverum hadde god kontroll resten av kampen, og ledet også med 7 mål da det sto igjen 7 minutter av oppgjøret mot Viking, som kjempet tappert i sin første hjemmekamp.

Elverum vant tilslust 31-22 over Viking etter en fin 2.omgang.

Neste kamp er mot Kolstad den 13.09 i Terningen Arena.