Søndag venter Kolstad i Terningen! – Elverum

Søndag venter Kolstad i Terningen!

Årets første toppoppgjør i Terningen Arena spilles på søndag 20:30. Det er Trondheimsklubben Kolstad som kommer nedover for å kjempe mot Elverum om 2 nye poeng i eliteserien i håndball. Selv om tabellposisjonen pr nå sier at dette ikke er en toppkamp, så er det to lag som vil kjempe om medaljene i årets sesong. Kolstad har kun spilt to kamper, og står med en seier og ett tap i sine to kamper. De har i likhet med Elverum spilt mot Fjellhammer og Viking så langt i sesongen. Trønderne rotet seg skikkelig bort i Lørenskoghallen og tapte med hele 7 mål i seriepremieren. I 2.runde spilte de ball i hatt med Viking og vant komfortabelt 28-17 over laget som Elverum slo 31-22 i runden etterpå.

Kolstad har store ambisjoner for årets sesong, selv om de har mistet viktige William Aar og Tom Kåre Nikolaisen. To viktige forsvarspillerne er borte,men det er ambisjonen å bli det laget i Norge som slipper inn færrest mål. Nå har ikke Elverum en sånn ambisjon, men tror med Børge Lunds defensive ferdigheter så vil Elverum være en utfordrer til akkurat denne «tittelen», selv om helt sikkert begge lag tenker at titler er viktigere enn å slippe inn færrest mulig mål.

For Kolstad har erfarne Rasmus Carlsen startet sesongen så som så borte mot Fjellhammer, men viste i hjemmekampen mot Viking at han på ingen måte har ligget på latsiden i sommer. Med 9 mål i den kampen var han banens desidert beste spiller, sammen med den erfarne målvakten Lars Eggen Rismark. Nevøen til kjente Nils-Arne Eggen signerte for en liten stund siden en ny treårskontrakt med laget som trenes av trenertalentet Stian Gomo. Rismark er en keeper som stadig nevnes når man snakker om den beste målvakten i ligaen.

At stortalentet Simen Lyse er ute i ca 2 måneder er nok et stort slag i ansiktet for de røde fra Trondheim. I treningskampen mellom lagene som var før denne sesongen var Lyse den store spilleren. Med sine 10 mål sørget han nærmest alene for at Kolstad slo Elverum i treningskampen på Tynset. Med brudd i armen/hånden så er han utilgjengelig de nærmeste kampene, men Kolstad har hentet inn tidligere Elverumspiller, Torbjørn Eide som erstatning i denne perioden. Eide kommer på utlån fra Melhus.

En spiller som imponerte veldig mot Fjellhammer var høyrekanten Elias Thome. En spiller man sjeldent hører veldig om, men som bøttet inn mål i serieåpningen. Med sine 10 mål var han eneste lyspunktet for Kolstad i den kampen. Kolstad håper også å få i gang fjorårets toppscorer Gabriel Setterblom etter at han kun har satt fem mål på sesongens to første kamper. Det vil uansett være et heltent Kolstad som kommer til Elverum på søndag.

I Elverum er det store forventninger til den franske stjernespilleren Luc Abalo som skal spille sin første kamp for de hvitkledde på søndag. Dette er franskmannens første kamp siden mars, så det er ventet at det blir mye rullering med en av Elverums beste spillere så langt i sesongen. Christopher Hedberg har vist at savnet av Sigvaldi Gudjonsson har vært minimalt. Svensken har knapt bommet på skudd fra sin kantposisjon.

Elverum stiller med alle mann og er klare for å kjempe om to poeng mot Stian Gomos hardsatsende Kolstad. Kampen er utsolgt, men det er mulig å se den på tv2 plattform klokken 20:30. Vi går for to poeng! HEIA ELVERUM!!