Sterke sluttminutter sikret 2 poeng i sekken mot Kolstad – Elverum

Sterke sluttminutter sikret 2 poeng i sekken mot Kolstad

Elverum-Kolstad 31-27 (15-12)

Det var knyttet stor spenning rundt debuten til verdensstjernen Luc Abalo i denne kampen, men den franske kantspilleren som kom fra PSG var nødt til å sitte på benken de første 30 minuttene i Terningen Arena denne kvelden. Det var en kamp med store forventninger til seg, og det var Elverum som startet best i denne kampen.

Spesielt Domink Mathe var god for vertene som ledet med 1 til 2 mål innledningsvis i kampen mot et Kolstad som tydelig hadde snakket om å spille lange og kloke angrep foran de 200 tilskuerne som var i hallen denne kvelden. Etter ca 13 minutter var stillingen 7-6 til Elverum etter at Martin Kærgaard reduserte for de røde fra Trondheim.

Lagene fulgte hverandre tett, med Elverum det lille hestehodet foran. Etter at både Blonz og Mathe viste seg frem innledningsvis var det Simen Holand Pettersen sin tur til å skinne for Elverum. Sandefjordgutten som ikke leverte en strålende sesong i fjor, virker som å være bedre inn i spillestilen til Elverum under Børge Lund. Med sin enorme skuddarm var han en viktig bidragsyter til at Elverum kunne gå til pause med ledelse 15-12 i søndagens toppoppgjør.

Da dommeren blåste i gang 2.omgang satt det 200 tilskuere i Terningen Arena helt ute på tuppen av stolene, endelig var det duket for tidenes signering i norsk håndball. Luc Abalo kom inn for Christopher Hedberg, og det var tydelig at Kolstad brukte energi på å sone ut den franske kantspilleren, noe som skapte mer rom for flere av de andre spillerne på Elverum, spesielt på motsatt siden ved Alexander Blonz. Etter 38 minutter av omgangen ledet hjemmelaget 19-14 over Kolstad.

Elverum var det beste laget i starten av omgangen, men etter en timeout til Kolstad var det tydeig at Stian Gomo sprøytet inn ny inspirasjon til gjestene. Kolstad utlignet til 20-20 da det var spilt ca 16 minutter av 2.omgang, og da var det skikkelig kamp igjen. Men da dukket selvsagt Luc Abalo opp med sine to første scoringer for hjemmelaget som hadde litt kniven på strupen i denne perioden av kampen.

Fem minutter før slutt var stillingen 26-25 til Elverum etter at Kolstads beste spiller Eskil Dahl Reitan og Rasmus Carlsen hadde levert stor idrett for trønderne. Heldigvis fikset Emil Imsgard som hadde kommet inn i buret noen redninger og i motsatt ende ga ikke Blonz seg før han hadde 11 scoringer på 11 skudd. Blonz var for øvrig også banens soleklart beste spiller og viste hvorfor han spiller på det norske landslaget i denne toppkampen mot Kolstad. Elverum vant til slutt 31-27 etter at kaptein Thomas Solstad satte inne kampens siste scoring.

Neste kamp er allerede på torsdag. Porto venter i årets første kamp i Champions League. Vi går for 2 nye poeng, og takker for alle som fulgte oss i dagens kamp. HEIA ELVERUM!