Solid innsats, og fantastisk seier mot Porto i CL! – Elverum

Solid innsats, og fantastisk seier mot Porto i CL!

Porto-Elverum 28-30 (16-12)

Det var en veldig jevn start på kampen mellom to lag som trolig kjente litt på nervene av å spille Champions League. Elverums stjernekant Alexander Blonz viste virkelig at han holder nivået på det øverste nivået i Europa med å sette 3 av Elverums 4 første scoringer. Etter 10 minutter ledet bortelaget fra Norge 5-4 over stjernegalleriet til portugiserne i deres hule. Bakerst hadde også Thorsten Fries tatt frem noen gode redninger, mens Josef Pujol fikk æren av å øke ledelsen til 6-4 til Elverum like etterpå.

Lagene fulgte hverandre som skygger, og etter 17 minutter var lagene like lagt på stillingen 8-8 etter at Simen Pettersen hadde banket inn to baller fra distanse. Unge Pettersen har virkelig tatt steg denne sesongen, og det var flott å se han spille med en enorm selvtillit mot et godt portugisisk lag denne kvelden. Like etter sendte Simen Schønningsen bortelaget opp i 10-9 etter et fint skudd fra bredt i banen.

Etter 23 minutter var Portos svenske trener lei av at hjemmelaget ikke klarte å reise i fra en hardtarbeidende gjeng fra Elverum. Hjemmelaget la om til 7 mot 6 spill og det ga umiddelbart effekt. Med 2 kjappe scoringer så ledet de 13-10 før Blonz nok en gang ble skrevet opp i kampropporten der man telte målene til bortelaget. Inn mot pause viste Porto hvorfor de har slått blant annet håndballstorheten THW Kiel med sitt 7 mot 6 spill. Hjemmelaget dro ifra og kunne sette seg i garderoben med en fire måls ledelse, 16-12. Simen Pettersen reduserte i siste sekund med en velplassert underarm som var helt utagbar for Quintana i buret til Porto.

Den 2.omgangen startet meget godt for Elverum. De kom seg til mye bedre sjanser offensivt, men slet fortsatt litt med å løse forsvarsspillet helt i starten. Dominik Mathe som kun viste seg frem med to utvisninger i den første omgangen så ut som en helt ny spiller da han gikk foran i «krigen» for Elverum. Elverum klarte sakte, men sikkert å tette luka med mål etter mål da de spilte store deler av starten av 2.omgang i overtall. Niclas Fingren viste seg også fint frem med noen viktige mål og et meget godt forsvarsspill i den 2.omgangen. Svensken som kom fra Redbergslid før denne sesongen hadde sin beste kamp i Elverums trøya denne kvelden.

Luc Abalo fikk sin første scoring etter 8 minutter av 2.omgang. Franskmannen ble også flyttet inn som toer i forsvar, noe som viste seg å være et mesterlig taktisk trekk av Børge Lund på benken. Franskmannen demmet godt opp for 7 mot 6 spillet som vertene valgte å legge fra seg etter hvert. Etter dette tok Elverum over kampen. Fra å ligge å jage, så var de plutselig likt på stillingen 21-21 etter 12 minutter av den 2.omgangen.

Porto var så presset at de så seg nødt til å ta en time-out for å finne ut av Abalos ugjerninger fremme i fremskutt toerposisjon. Man skulle kanskje tro at etter en time-out så ville laget som hadde tatt den få muligheten til å rykke litt ifra igjen, men dette skjedde ikke. I stedet var det Elverum og Alexander Blonz som gjorde dette. Med tre kjappe mål av Elverum og en fantastisk Thorsten Fries i buret så de muligheten for en bragd i Portugal. Bragden kom nærmere da en god Luc Abalo økte til 26-22 med under ti minutter igjen å spille.

Like etter satte Blonz inn 27-22 da de snappet en ball og han fikk satt den i det åpne målet. Blonz lagde 10 mål og leverte i verdensklasse denne kvelden. Kantspilleren som spilte i 1. divisjon for 14-15 måneder siden viste at han har den største scenen foran sine føtter. Thomas Solstad satte 29:30 med bare 3:30 igjen å spille, og da så det litt ut som at Elverumsingene hadde tatt seieren på forskudd.

Portugiserne ville virkelig ikke gi seg denne kvelden, og mål etter mål ble spist opp etter at Elverum fikk litt skjelven på hånda. Da det gjennsto 30 sekunder reduserte portugiserne til 28-29 og Elverum hadde kniven på strupen. Skulle de miste det etter den fantastiske omgangen. Men da viste igjen Blonz at han er uredd og meget god. Kantspilleren dro seg forbi to spillere og spilte Dominik Mathe helt fri foran mål. Ungareren som også har landslagserfaring var sikkerheten selv alene med målvakten, og Elverum kunne juble for de to første poengene i årets Champions League.

Man skulle kanskje tenke at dette er overraskende, men vi slutter aldri å pushe grensene langt forbi det andre tenker er nok. To deilige poeng skal nytes i kveld, så starter jobben med Halden borte på mandag. Takk til alle som fulgte kampen. HEIA ELVERUM!!!