Solstad: – Det er helt sinnsykt! – Elverum

Solstad: – Det er helt sinnsykt!

Elverum herjet med Porto på deres egen hjemmebane i Portugal torsdag kveld. Fra å lede med 4 mål til pause, måtte portugiserne se begge poengene reise med fly videre til ELVERUM!

Thomas Solstad slet litt med å finne ord, etter sin første Champions League-kamp som kaptein!

Din oppsummering av kampen?

-Jeg synes vi levere en god kamp. Vi følger den slagplanen vi la før kampen, og det funker det det skulle. Vi var bak med 4 til pause, og slet litt med 7-6 spillet, det fikk vi håndtert i 2.omgang. Jeg synes vi står opp utrolig bra i 2.omgang, får kontroll og jobber med ballen. Det er virkelig en trygghet som oser over laget.

Hva skjer i garderoben når dere går til pause, 4 mål bak et lag som Porto på bortebane i CL?

-Vi snakker om å ta de gode mulighetene, jobbe oss frem til de sjansene vi vil ha. Stemningen i garderoben er helt klart at dette kan vi snu, og fokuset er på en ball av gangen.

Dere blir liggende langt inne mot egen 6-meter i 1.omgang, det skjer det endringer på i 2.omgang. Er det en av nøklene for å ta opp kampen med Porto slik dere gjør?

-Ja, vi får lagt om til et 5-1 forsvar, som setter stopper for en del av sjansene deres. Det gjør dem nok litt forvirra, når vi i tillegg går i alle duellene og vinner mange av dem. Det kan definitivt ha vært nøkkelen i dag.

Lille Elverum på tur i Portugal, møter altså et Porto tettpakket med landslagsstjerner, og tar med seg 2 poeng hjem(!). Hvordan vil du rangere denne kampen, under din tid i Elverumstrøya?

-2 poeng på bortebane i Champions League, mot Porto i en åpningskamp. Det er jo enormt! Jeg er kjempestolt over laget og hele gjengen rett og slett.

Dette viser kanskje igjen at den vinnerkulturen som henger igjen i veggene på Terningen den bringer dere videre?

-Ja, det er helt klart. Vi fortsetter bare å bygge på de steinene som er lagt og det skal vi fortsette med!

Hva nå’?

-Nå blir det middag på hotellet, også en god seng, sove ut og begynne fokuset mot neste kamp!

Er det litt tendens til at det ikke har gått opp for dere alle enda? Må dere sove på det og sjekke Facebook i morgen tidlig?

– Vi er strålende fornøyd, vi er klare over hvor stor prestasjon vi har levert i kveld, men det skal bli godt å sove litt på det og kjenne på den følelsen i morgen!