Halden står for tur i Remmenhallen, mandag! – Elverum

Halden står for tur i Remmenhallen, mandag!

Etter torsdagens store bragd er det nok en gang duket for en vanskelig håndballkamp i hjemlig serie. Elverum skal ned til Østfold for å kjempe om to nye poeng i eliteserien. Laget er helt fulle av selvtillit etter at de slo Porto på torsdag, i Portugal. Nå venter Halden i Remmenhallen, en hall som er vitset mye med på Twitter, om Luc Abalo kan prestere på den store scenen, men klarer han å levere i Remmenhallen på en mandag?

I mandagens oppgjør er Elverum storfavoritter. Halden minner litt om Elverum i spillerlogistikken de siste årene, med store utskiftninger foran hver sesong er Jan Thomas Lauritsen godt vant med å bygge opp igjen lag på lag. I årets utgave har de ikke truffet like godt som tidligere sesonger. I målet hadde de ligaens beste målvakt i Bertram Obling i forrige sesong. Denne sesongen har de hentet inn Jonas Stenersen og danske Henrik Graugaard, men foreløpig har ikke duoen vært helt oppe på Oblings nivå. Halden har til nå slippet inn aller mest mål etter fem kamper med hele 156 mål, og det gir et målsnitt på 31,2 mål.

Fremover har Haldenserne enda litt mer glid. Med 139 mål så er Haldenserne veldig målfarlig. Mest målfarlig av dem alle er danske Toke Schrøder. Med sine 31 mål er han på 2.plass på listen over toppscorerne i serie. Schrøder er en fintesterk spiller, som også har et godt distanseskudd som han bruker ofte fra sin venstre bakspillerposisjon. Ute på høyrekanten har kanskje Halden sin beste spiller så langt i sesongen. Etter å ha spilt andrefiolin bak gode Hans Cordt-Hansen i noen år ha Kasper Lien steget ut av hans skygge. Den lokale unggutten har gjort 24 spillemål så langt i sesongen, og har vært en liten åpenbaring for et Haldenlag som sliter tungt i bunnen av tabellen.

En spiller som har slått til etter at han kom til «ulvene» er Hannes Nystrøm. Svensken som kom fra Tyresjø før denne sesongen har levert godt fra sin linjeposisjon så langt. Med 4 mål i snitt så er han foran blant annet evigunge Trym Bilov-Olsen på den interne toppscorerlisten til haldenserne. Utenom disse har Casper Ebbesen vært god for mandagens verter.

I Elverum mangler Alexander Blonz som er ute med en skade, utenom dette så er hele stallen skadefri. William Nilsen-Nygaard skal for første gang tilbake til Remmenhallen for å spille mot sin tidligere klubb. Kantspilleren kommer garantert til å få mye spilletid i mandagens kamp. Kampen har avkast 18:30 på mandag, og vi går for nye to poeng i en tøff bortekamp. HEIA ELVERUM!