Søndag kaster vi igang Cupen mot Viking! – Elverum

Søndag kaster vi igang Cupen mot Viking!

Med to strake finaleseiere i Oslo Spektrum er det nå duket for første hinder til å ta trippelen i NM. Elverum reiser ned til Stavanger for å kjempe med Viking om avansement i cupen. Siddisene startet sesongen med to tap mot Kolstad og Elverum, men har etter dette vunnet to kamper. Borte mot Halden vant de med hele 10 mål, noe som er meget imponerende. I tillegg slo de Sandefjord i seriekampen etterpå. I forrige kamp ble Nærbø for sterke, noe som gjør at de nyopprykkede laget har fire poeng og ligger på 10.plass på tabellen i årets sesong.

I oppgjøret mellom Elverum og Viking vant Elverum 31-22 etter at det var jevnt til pause. Viking hang godt med de første 30 minuttene, men etter det stengte Thorsten Fries buret og Elverum kunne kontrollere inn seier i kampen. Sebastian Mossestad var Vikings beste spiller den kampen med 5 mål. For Elverum var det Christopher Hedberg som ble toppscorer med seks mål.

Elverum har vunnet alle obligatoriske kamper under Børge Lund og leder serien med tre poeng, og har hentet to poeng i Champions League. Det er derfor bortelaget i Stavanger idrettshall som har favorittstempelet i kampen som har avkast på søndag klokken 17:00. For at hjemmelaget skal ta seg videre i cupen er de helt avhengig av at nevnte Mossestad fortsetter det gode spillet fra sist lagene møttes. Mossestad har gjort 21 mål til nå i sesongen.

I tillegg er de helt avhengig av at toppscoreren Kjartan Johanson leverer varene. Den færøyske landslagsspilleren har nesten 7 mål i snitt i årets sesong og er kanskje den aller viktigste spilleren til laget som trenes av Scott Harrington. Bakerst må Simon Ympa og Ole Lerang stenge målet som de har vist at de er gode nok til på elitenivå.

For Elverum er Alexander Blonz ute av spill med en kneskade som han pådro seg i oppgjøret mot Porto. Veldig synd for både Elverum og Blonz som kanskje har vært den beste spilleren til nå i årets sesong. I tillegg valgte Rasmus Boysen og Elverum avslutte samarbeidet, og den danske forsvarskjempen reiste hjem til Danmark. Derfor er det duket for mer tillit for strekspiller Kristian Hubert Larsen som ble hentet fra Sandefjord før denne sesongen.

Kampen har avkast 17:00 på søndag, og Elverum er veldig gira på å ta seg videre i cupen. HEIA ELVERUM!