Herlig seier i Stavanger, da Elverum avanserte til kvartfinale i NM! – Elverum

Herlig seier i Stavanger, da Elverum avanserte til kvartfinale i NM!

Viking-Elverum 20-31 (7-14)

Det var Elverum og Thorsten Fries som startet kampen best i Stavanger idrettshall denne søndagen. Christoffer Hedberg sørget for at Elverum ledet 3-0 før Viking fikk sitt første mål etter 7:30 spilt av kampen. Da hadde Fries notert seg for tre redninger før Kallestad satte inn siddisene sitt første mål. Josef Pujol og William Nilsen Nygaard for at Elverum ledet 5-1 etter 9 minutter av kampen.

Etter 14 minutter så ledet Elverum 6-2 over vertene fra Stavanger som hadde prøvd seg litt med 7 mot 6-spill i perioder av kampen. Selv med en mann mer selt de med å komme seg til gode sjanser mot et Elverum som hadde Søren Tau og Niclas Fingren som sine beste forsvarsspillere i starten av kampen. Selv om Elverum sto veldig godt fremover så brant de en del opplagte sjanser i andre enden av banen. Thomas Solstad satte inn 7-2 til bortelaget etter at de lagde et fint mål i ankomsten etter at Viking brant en sjanse rett etter sin egen time-out.

Elverum hadde en del overtall mot et aggressivt Viking, men dette klarte de ikke å utnytte særlig godt i denne 1.omgangen. Selv om Elverum slet litt offensivt, så løp de inn en del mål etter at de ble belønnet av redninger fra Fries, men også veldig godt forsvarsspill. Hedberg satte inn 11-4 etter 22 minutter av kampen, og da virket det litt som at kampen allerede var avgjort.

Inn mot pause var lagene omtrent like gode i antall mål, og Elverum kunne gå til pause med en 14-7 ledelse etter at Nilsen-Nygaard kontret inn 14-7 til bortelaget.

I starten av 2.omgang var det vertene som var det beste laget. Selv om de manglet sin toppscorer Kjartan Johansen så klarte de å spise inn ett mål de første 8 minuttene, men Simen Schønningsen som fikk tillit fra start i denne kampen sørget for at Elverum ledet 18-11 etter 9 minutter av omgangen. Like etter hadde Elverum muligheten til å øke til 8 mål, men da gjorde nevnte Schønningsen en teknisk feil. Heldigvis for gjestene klarte de å øke til 19-11 etter et fint mål av Nilsen Nygaard, som var veldig god ute på kanten for Elverum.

Bortelaget hadde ganske god kontroll på Viking, og da Tobias Grøndahl satte inn 23-13 med bare 13 minutter igjen å spille så var det nesten helt klart at Elverum hadde gjort jobben med å ta seg videre til neste runde. Elverum var flinke til å rullere rundt på hele mannskapet denne kampen, og det var bare Luc Abalo som ikke hadde vært på banen da klokken passerte 20 minutter av den 2.omgangen. Da hadde også Kristian Hubert Larsen fått sin debut på Elverum.

Dominik Mathe banket inn 27-18 med bare fem minutter igjen av kampen. Elverum senket seg litt på slutten av kampen, men det var aldri noen tvil om at de svarte og hvite kom til å gå videre i cupen. Målene fortsatte å renne inn og Elverum kunne til slutt se at sluttresultatet ble 31-20 etter at Kristian Hubert Larsen satte sin første scoring for bortelaget.

Elverums beste spiller ble Thorsten Fries, og toppscoreren i kampen var Nilsen-Nygaard med 7 mål.

Neste kamp for Elverum er på torsdag mot Kielce i Champions League. Takk for alle som fulgte oss i kampen. HEIA ELVERUM!!