Peder Seierstad: – Kan gå må ikke…. – Elverum

Peder Seierstad: – Kan gå må ikke….

Klart det kan gå å nå et playoff, men det mååå ikke.
Det er en enorm tøff gruppe Elverum har kommet i, men etter seieren mot Porto sitter man med en følelse av at dette kan gå. Grunnen til at det ikke må gå er at Elverum nå har sagt ifra til Europa.

Dere har sagt, «vi er ikkekun med pga. signeringen av Abalo, signeringen av Mathe, Håkons Hall forrige sesong etc…» Dere er også med pga. et sportslig skyhøyt nivå! Derfor må alle lag ta dere seriøst også sportslig og det finnes ikke lenger noen
mulighet for at lag i gruppa vil undervurdere dette fantastiske kollektivet. Litt flåsete sagt kan man si at Elverum er på nivå med Frankrike sitt herrelandslag. De tapte mot Porto i Januar, mens dere slo dem. Så vet vi at det ikke er heeeelt sånn det fungrerer, men vi kan vel tillate oss å være litt flåsete når vi snakker om det uskyldige temaet håndball!

Nå er det Kielce som står for tur. Et enormt mannskap som kan slå alle og som kan vinne årets CL. Jeg tror ikke de gjør det, men de er en kandidat til Final4. Jeg husker det alltid var skummelt å spille mot lag med gode målvakter. De lagene med gode målvakter var nesten alltid favoritter i ungdomstiden. Kielce har en slik målvakt
som kan ta nattesøvnen fra alle. Svær som et fjell og enormt godt trent. Er Wolff på jobb i dag blir det veldig tøft. Stor evne til å strenge buret, så i dag må skytingen være på topp!

Ellers har de noen fantastiske bakspillere. Alex Dujshebaev er fantastisk og spektakulær. Hans bror Daniel på v.back er også bra, men ikke på samme nivå. Uansett, vi vil sannsynligvis se de begge på banen i dag. Fatter`n,

Talant er trener, så nå mangler vi bare sønnen til Alex, men han er bare 2 år, så han trenger vel et pr. år til før han er utpå her… Uansett, en vanvittig håndballfamilie som er artig å få på besøk!

Kulesh er en annen spiller som står mitt hjerte nær. Han er vel over 3 meter når han strekker ut armen. Han har også meget god spenst til å være så svær, så når han hopper er han vel 4meter+++. Det er noe man sjeldent får se, så her må man være tidlig i kroppen å forstyrre, ellers vil han kunne dunke dusinet fullt.

Karacic er hjernen og ballfordeleren. Men det er ikke slik at man kan stå innafor 9meter med armene opp å tro man har eliminert han. Han kan skyte og finte, men han er også rå på å fordele baller. Det er noe linjespillerne ofte merker.

For de har virkelig fantastiske linjespillere! Karalek fra Hviterussland er blant de beste i bransjen. Han satt 7/7 mot Flensburg og kommer til å være god i dag. Han er alltid god… De har også hentet Tournat fra Nantes som er en meget habil linjespiller. De begge ville hatt en sentral plass på dette Elverum laget, men det betyr ikke at man ikke kan stoppe dem for det!

Jeg kunne selvsagt nevnt hele stallen, for det er kun kvalitet her, men den siste jeg vil nevne er den eminente h.kanten i Sigvaldi. Han heier vi jo litt på etter det han gjorde for Elverum. En spiller som gjerne må sette 18/18 mot Elverum, så lenge Kielce taper. De har også Moryto på h.kanten som er god, men jeg tror Sigvaldi er hakket foran nå. Kan alle skudd og er en habil straffeskyter også, selv om han brant på slutten mot Flensburg.

Skal det gå å komme seg til playoff må det mange skalper til. Porto er historie og nå gjelder det å gjenskape og videreutvikle. En formidabel test i dag, men vinnes denne har man satt seg i en god posisjon til å nå playoff. Vi som er fans får rett og slett sette oss tilbake (og forhåpentligvis frem på setet mot slutten i spenning) og nyte
denne håndballen og situasjonen Elverum har satt seg i.

Nå smeller det, og det må smelle hardt i dag.
Lykke til og ha det gøy med ballen 😊

Hilsen venn og håndballkommentator Peder Seierstad