Torsdag tar vi imot Kielce i Terningen! – Elverum

Torsdag tar vi imot Kielce i Terningen!

Torsdag er det duket for årets første hjemmekamp i Champions League, og det er storlaget Kielce fra Polen som stiller opp på motsatt banehalvdel. Polakkene tapte knepent i første kamp borte mot Flensburg før de slo Pick Szeged med tre mål i den forrige kampen. Polakkene har ambisjoner om å gå hele veien i årets Champions League, og er en av de aller hardeste nøttene å knekke for et Elverum som skal selge seg dyrt for at poengene skal bli igjen i Terningen Arena.

I forrige oppgjør i Champions League ble Alex Dujshebaev toppscorer med 8 mål. Den spanske høyrebacken er en av de største stjernene i laget som også har hans lillebror Daniel i troppen. Man skulle nesten tro det var en familiebedrift for på benken sitter Talant, som er deres far. Talant var kanskje verdens beste spiller i sin spillerkarriere, men nå er han en av de fremste trenerne i verden.

Kielce har et sånt lag at man kunne skrevet alle spillerne med utropstegn bak seg, men vi velger å trekke frem følgende tre spillere:

Artsem Karalek.

Linjespilleren Karalek er kanskje det største linjetalentet i verden om dagen. Hviterusseren som nylig signerte ny kontrakt med Kielce til 2025 gjorde sju mål på sju forsøk i den første kampen mot Flensburg. Uheldigvis for polakkene så tapet de, men Karalek som kom fra Saint Raphael foran 2018/19 sesongen viste hvilken fantastisk spiller han er. I tospann med Nicolas Tournat er dette kanskje den posisjonen der polakkene er aller best dekket.

Uladzislau Kulesh

Den 24 år gamle hviterusseren har en skuddarm i verdensklasse. Kulesh er en god gammeldags bombekaster som ikke lar muligheten gå fra seg om han har muligheten til å avslutte angrepene. Med sine 206cm på strømpelesten har han fantastiske forutsetninger til å benytte det så ofte som mulig. Når han i tillegg er ganske bevegelig så er han en spiller som fort kan ende opp som verdens beste venstreback en gang i fremtiden. Kulesh lagde 46 mål for Kielce i fjorårets sesong.

Sigvaldi Gudjonsson.

Alle som er glad i Elverum husker den islandske kantspilleren som spilte i klubben i to år. Den utviklingen Gudjonsson hadde i perioden i Elverum var såpass oppsiktsvekkende at polakkene valgte å hente han foran denne sesongen. Med sine 64 mål og godt forsvarsspill i den hvite drakta var han en veldig viktig brikke i laget som den gang ble trent av Michael Apelgren. Sigvaldi har startet fint i Kielce og spilte omtrent halve kampen på Flensburg i den første runden.

På Elverum trekker vi frem følgende tre spiller som vi tror kan spille en nøkkelrunde for at Elverum skal ta to nye poeng i det gjeveste selskapet.

Thomas Solstad.

Strekspilleren som foran årets sesong ble valgt il å være den nye kapteinen i Elverum er inne i sin andre sesong i Champions League. Solstad er en spiller som har brukt sommeren til trening veldig godt og er en av de viktigste spillerne på laget til Børge Lund. Solstad gjorde 24 mål i fjorårets sesong, og det er ventet at han skal ta nye steg denne sesongen.

Luc Abalo.

Den franske kantspilleren trenger egentlig ikke noen nærmere presentasjon. Med OL-, VM- og EM-gull så har han en masse rutine og erfaring å dele med ett ungt lag fra Elverum. Abalo er ny på laget foran denne sesongen, og spenstfenomenet har OL i Tokyo som sitt siste store mål som håndballspiller. Men først skal ha bidra til at Elverum tar nye steg ute i Europa. Abalo er en attraksjon som egentlig er verdt inngangsbilletten alene.

Josef Pujol

Vi kan med glede melde at den svenske playmakeren er tilbake i den svarte og hvite trøya etter noen sesonger i tysk og dansk håndball. Alle husker Pujol fra tiden han var her sist. Den gangen ble det med en sesong, men svensken var en sterk bidragsyter til at Elverum beseiret Montpellier i en forrykende kamp, der han også noterte seg for hele syv scoringer. Den spillende bakspilleren har en vinnerskalle som er beundringsverdig.

Kampen har avkast 20:45 og Elverum skal kjempe skjorta av seg for at «sigge» Gudjonsson for en gangs skyld taper en kamp i Terningen Arena. Her er det to poeng som gjelder. HEIA ELVERUM!!