Polske Kielce ble hakket for sterke for Elverum – Elverum

Polske Kielce ble hakket for sterke for Elverum

Elverum-Kielce 22-31 (11-18)

Det var knyttet stor spenning før kampen mellom Elverum og Kielce, og det var hjemmelaget som startet kampen best og ledet 2-0. Lagene var like langt da Sigvaldi Gudjonsson satte inn 3-3 fra straffemerket. Da hadde Torstein Fries startet godt i målet og fremover drev Josef Pujol spillet veldig godt. Lagene fulgte hverandre godt frem til 10 minutter da William Nilsen Nygaard utlignet til 4-4 etter en litt roligere periode på måltavla.

Etter dette viste polakkene seg et nummer for store. Kulash satte inn 6-4 etter 12 minutter. Elverum slet veldig med å komme seg til gode sjanser og bakerst for Kielce sto Andreas Wolff som en levende vegg. Den tyske landslagsmålvakten var også den beste spilleren for polakkene i den første omgangen. Kielce ledet 9-5 etter 17:30 spilt, og da var Elverum skikkelig på etterskudd på både tempo og kvalitet i denne perioden.

Børge Lund la timeoutkortet etter den dårlige offensive perioden av Elverum, og han byttet inn en spillesugen Dominik Mathe. Ungareren takket for tillit med noen fine mål og hjemmelaget så bedre ut i angrep, men dessverre så klarte de ikke å stoppe laget til Sigvaldi Gudjonsson. Stillingen var 9-14 da uret viste 23 minutter, men bare 30 sekunder senere hadde polakkene kontret inn to baller etter enkle tekniske feil fra Elverum. Det viser egentlig at man blir brutalt straffet for de tekniske feilene de gjør på denne arenaen.

Gjestene fra Kielce var flere hakk bedre enn Elverum i den første omgangen og de kunne gå til pause med en ledelse på 18-11 etter at Emil Imsgard reddet en straffe i omgangens siste minutt.

I den 2.omgangen fortsatte Imsgard storspillet etter strafferedningen i 1.omgang, men selv med strålende keeperspill kom egentlig aldri Elverum nærmere enn 6 mål bak det polske mesterlaget. Etter 6 minutter av omgangen var stillingen 13-20 i favør bortelaget, selv om Elverum var bedre fremover i banen.

2.omgangens store spiller var den spanske landslagsspilleren Dani Dujshebaev. Den venstre bakspilleren som vanligvis spiller annen fiolin bak sin bror Alex var overalt i denne omgangen. Var han ikke sist på ballen så spilte han opp sine lagkamerater til ekstremt gode sjanser. Ofte ble polakkene stoppet av en Emil Imsgard som virkelig var på jobb denne kvelden. Polakkene ledet 25-18 etter 16 minutter av omgangen.

Elverum kom aldri nærmere i målprotokollen enn de seks målene. De hadde muligheten en gang til å ligge fem mål bak på stillingen 25-19, men dessverre ble hjemmelaget brutalt straffet for alle feilene og skuddbommene de gjorde. Kampen endte i en velfortjent 31-22 seier til Kielce etter at det rant inn noen mål på slutten da begge lag roterte enda litt mer på laget enn tidligere i omgangen.

Nå venter Sandefjord på søndag, en kamp vi skal gjøre alt vi kan for å revansjere sesongens første tap. Takk til alle som fulgte oss. HEIA ELVERUM!!