Elverum herjet med Sandefjord! – Elverum
Grøndahl

Elverum herjet med Sandefjord!

Elverum-Sandefjord 42-24 (22-13)

Det var en målrik åpning på matchen i Terningen Arena denne kvelden. Lagene bøttet inn mål de første seks minuttene, og det var Sander Linderud som sørget for at lagene var like langt på stillingen 4-4 da han satte et fint langskudd bak Emil Imsgard som fikk sjansen i målet til Elverum. Etter 10 minutter ledet Elverum 7-6 etter at Simen Schønningsen hadde satt inn ledelsen til hjemmelaget.

Sandefjords trener Einar Veierød måtte ta en time-out etter 12:30 spilt. Da hadde Elverum satt hele 8 baller bak gjestenes målvakter, og det var nok dette han ønsket å snakke om, men i stedet for å spise inn mål så var det en spillesugen Schønningsen som økte til 9-6 etter at han var sikkerheten selv alene med målvakten til Sandefjord.

Hjemmelaget ledet 12-8 over gjestene, men godt spill av blant annet Linderud gjorde at de blåkledde gjestene reduserte to ganger før både Mathe og Solstad satte hvert sitt mål, og da ledet hjemmelaget 14-10 etter 20 minutter av omgangen.

Elverum satte opp tempoet de siste ti minuttene av omgangen. Fra å lede med 2-3 mål gikk de raskt opp i en ledelse på 7 mål på bare noen få minutter. Grøndahl, Nilsen-Nygaard og Thomas Solstad satte hvert sitt mål i denne perioden, i tillegg sto Emil Imsgard godt i denne perioden av kampen. Elverum gikk til pause på stillingen 22-13 etter en meget god avslutning på den første omgangen.

Edwin Aspenback fikk sitt første mål for dagen da han satte inn 25-15 for Elverum etter fem minutter av kampen. Bare 30 sekunder senere økte den svenske nykommeren med sitt andre mål etter at Elverum igjen rullet ballen ut til han i overtallet.

Tobias Grøndahl fikk æren av å sette inn ball nummer 30 for Elverum denne kvelden. Med ett fint gjennombrudd etter 13:50 spilt sørget han for at Elverum ledet 30-18 over bortelaget fra Sandefjord. Kristian Hubert Larsen fikk et fint innspill av Aspenback, og da satte den tidligere Sandefjordspilleren ballen sikkert i mål. Fint spill av de to ungguttene til Elverum.

Nevnte Hubert Larsen satte inn 34-19 etter ca 19 minutter, og da var på mange måter kampen avgjort denne kvelden. Thorsten Fries fortsatte det gode spiller som Imsgard viste i 1.omgang, og Elverum kontrollerte inn kampen. 8 minutter før slutt fikk også den unge kantspilleren Oskar Kvernes sin debut for herrelaget til Elverum. Kantspilleren som er oppvokst på Brandval er et produkt av den gode ungdomsavdelingen til klubben. Kvernes satte også inn sitt første mål da han satte inn 41-23 i undertall for Elverum, til stor jubel av hele benken til Elverum.

Elverum vant til slutt 42-24 i en kamp der Tobias Grøndahl var banens beste for hjemmelaget. Om tre dager er det ny kamp for Elverum. Bortekamp mot Runar i kamp om semifinale i cupen. Takk til alle som fulgte oss. HEIA ELVERUM!!