Kvartfinale i cupen – Nå står Runar for tur! – Elverum

Kvartfinale i cupen – Nå står Runar for tur!

Kvartfinale i cupen blir en reprise av årets første seriekamp. Elverum reiser ned til Sandefjord for å kjempe om en semifinale plass. I forrige serierunde vant Elverum stort over Sandefjord, denne kampen er mot byens beste lag, Runar. Lagene møttes som kjent i første runde, og den gangen vant Elverum 30-23 etter at lagene fulgte hverandre tett til pause. Tobias Rivesjø ble Runars beste spiller med sine 6 mål, mens for Elverum var det Thomas Solstad som var den beste spilleren. Kapteinen til Elverum nettet hele 9 ganger i den kampen.

Etter åpningskampen har Runar vært litt varierende, men de står med 4 seire og 3 tap så langt i sesongen. I cupen slo de ut Haslum i en kamp der de dominerte fullstendig og vant til slutt med 8 mål i Nadderud Arena. Elverum er ubeseiret på sine 6 kamper i serien, og gikk videre i cupen etter at de vant borte mot Viking.

Så langt i sesongen har Runars målvakt Joachim Christensen spilt veldig god håndball. Den danske målvakten som har spilt i Norge i mange år er en spiller som har potensial til å gjøre livet surt for alle klubbene i Norge. Det er dette som gjør at Runar borte er en vanskelig nøtt å knekke for Elverum på onsdag.

Ute på banen begynner Tobis Rivesjø å ligne mer og mer på seg selv. Svensken var ute lenge med en alvorlig kneskade, men nå har den hardtskytende venstre bakspilleren virkelig funnet tilbake til nivået som gjorde at han fikk kontrakt iblant annet Tyskland. Rivesjø er toppscorer med 5 mål i snitt for laget som kommer fra Haukerød i Sandefjord.

På høyrekanten har Runar veldig god bredde med to veldig gode kantspillere. Tobias Glemming har i den siste tiden storspilt for de hvitkledde, og danske Kenneth Bach Hansen har måtte innfinne seg i å spille annen fiolin i store deler av denne sesongen. Men dansken som har mange år bak seg i dansk eliteserie er en veldig god kantspiller som helt sikkert er ivrig på å skyve Glemming ut på benken om han får muligheten av Leif Gautestad (Trener på Runar).

Runar har nesten vært skadefrie i hele år. Unntaket er venstrekanten Christian Ørjevik Westby. Han er bror til Alexander Westby, og kom fra Nøtterøy før denne sesongen. Kantspilleren er en spennende spiller som kommer til å bli en viktig spiller for Runar utover sesongen. I tillegg er Øyvind Frigstad og Anders Hallberg viktige spillere for hjemmelaget. Spesielt Hallberg blir sett på som en av de beste midtbackene i serien.

For Elverum er hele laget skadefrie etter at Luc Abalo måtte stå over med en liten skade mot Sandefjord sist. Laget er veldig gira på å gå videre i cupen, men de vet også at Runar er en tøff nøtt å knekke. Kampen har avkast 18:30 i Runarhallen. Vi går for avansement! HEIA ELVERUM!!