Semifinaleklare etter seier mot Runar! – Elverum

Semifinaleklare etter seier mot Runar!

Runar-Elverum 21-29 (11-13)

Kampen startet veldig målfattig, med to gode forsvar og godt keeperspill av både Fries og Christensen i hvert sitt mål. Elverum ledet 1-0, men etter sju minutter hadde Runar snudd det til 2-1 etter at Tobias Glemming scoret på retur etter egen straffebom. Etter 9 minutter var lagene likt. 2-2 etter at Tobias Grøndahl satte ballen i mål fra straffemerket.

Josef Pujol viste frem eminente finter da han fintet seg igjennom to ganger på rad etter at kampen hadde åpnet litt opp. Elverum hadde et lite overtak, og ledet 7-6 men en teknisk feil gjorde at Runar utlignet til 7-7 etter 16:30 spilt. Simen Schønningsen satte inn Elverums 8. scoring i kampen da smelte inn et langskudd som Joachim Christensen bare kjente vinden fra.

Playmaker Josef Pujol fikk sin andre utvisning i kampen da han taklet Christian Westby i kontra. Elverum var misfornøyd med avgjørelsen, men dommerne gjorde det riktig da de sendte ut Pujol for andre gang. Undertallet brukte Elverum veldig godt. Fra å ligge likt så klarte Elverum å sette to baller i undertallet, og Hedberg sørget for at Elverum ledet 10-8 etter 24 minutter.

Den tidligere Haslumspilleren Simen Schønningsen leverte veldig godt i den 1.omgangen for bortelaget fra Elverum. Gang på gang lagde han ugang for hjemmelaget med sitt flotte angrepsspill. Selv om høyrebacken var veldig god så klarte ikke Elverum å dra ordentlig ifra. Bortelaget ledet store deler av omgangen, og Thomas Solstad fikk æren av å sette omgangens siste mål. Elverum ledet 13-11 til pause.

I 2.omgang rant målene inn fra start. Etter 2:30 spilt hadde lagene nettet hele fem ganger til sammen. Elverum hadde gjort tre av målene, mens Kenneth Bach Hansen hadde laget to for hjemmelaget. Domink Mathe satte inn 17-13 til bortelaget etter 3:3o spilt. Ungareren banket ballen i hjørnet etter en god ankomst. Elverum gikk raskt opp til 19-13 etter en god periode i starten av omgangen.

Runar måtte ta en timeout for å samle guttene sine. Det ga resultater i første angrep, men de klarte ikke å stoppe en god Mathe i andre enden av banen. Ungareren satte inn 20-14 til bortelaget etter 8 minutter av omgangen.

Elverum økte til 23-16 etter 13 minutter av omgangen. Børge Lund rullerte en del på laget, og friske bein var viktig i denne fasen av kampen. Det virket som om bortelaget hadde mer energi enn hjemmelaget i denne perioden av kampen. Nicklas Fingren sørget for at Elverum ledet andre omgang med seks mål da han satte inn 24-16 etter 15 minutter av omgangen.

Elverum var best i siste delen av kampen også, og Elverum vant til slutt 29-21 etter at Tobias Grøndahl viste seg frem nok en gang fra sin midtback. Unggutten ble kåret til kvartfinalens beste spiller, og han var en viktig bidragsyter til at Elverum tok seg videre i cupen på bekostning av Runar denne kvelden.

Takk for alle som fulgte oss i denne kampen. På søndag møter vi Haslum, og da går vi også for seier! HEIA ELVERUM!