Til Paris for å jakte CL-poeng! – Elverum

Til Paris for å jakte CL-poeng!

En av sesongens aller tøffeste kamper er allerede på torsdag. Den franske stormakten PSG tar imot Elverum for å kjempe om nye poeng i Champions League. Franskmennene har startet årets sesong på verst tenkelig vis med to tap på sine to kamper. I begge kampene tapte de med ett mål, mot henholdsvis Flensburg og noen overraskende borte mot Meshkov Brest. Elverum gikk på et stortap mot Kielce, men slo Porto borte i første kampen.

For torsdagens verter er det en rekke stjernespillere som kanskje ikke helt har klart å spille seg helt inn enda. Den aller største er verdens beste håndballspiller. Mikkel Hansen har vunnet det aller meste på håndballbanen og mangler vel kun å vinne Champions League. Den danske venstre bakspilleren er en fryktet skyter, men også en spiller som har bedre spilleforståelse enn de aller fleste i bransjen.

Etter at de mistet Sander Sagosen til Kiel så bestemte franskmennene å hente inn Dainis Kristopans. Latvieren spiller ikke på samme posisjon, men høyrebacken er regnet som den aller beste i sin posisjon. Kristopans var nøkkelspilleren da Vardar tok hjem tittelen i 2019. 214cm høye Dainis lagde hele sju mål i forrige bortekamp mot Brest, som de tapte med knappest mulig margin.

I midten har de ingen ringere enn kongen av håndball. Nikola Karabatic er nok tidenes håndballspiller. Franskmannen har vunnet alt som er viktig å vinne i internasjonal håndball og har vært i PSG en årrekke etter han tok turen hjem igjen. Karabatic var nok hakket skarpere for 3-4 år siden, men den gamle sirkushesten står ikke med lua i hånden når kampene skal avgjøres.

På et lag som PSG kan man egentlig skrive en hel avhandling om ferdighetene til alle spillerne. Det er verdensklasse i alle ledd, og alle som sitter på benken er spillere som også er helt der oppe. Ulempen med mange store stjerner er at det er vanskeligere å få alle til å dra i samme retningen. Den jobben er det den suksessrike treneren, Raul Gonzalez Gutierrez som har.

Av andre stjernespillere så er Ferran Sole, Virran Morros, Nedim Remili, Kamil Syprzak og Luka Karabatic noen av spillerne som har store internasjonale karrierer. Spesielt Sole blir sett på som den aller beste i sin høyrekant. I tillegg har de stortalentet Elohim Prandi som er ny foran denne sesongen. De venter store ting av den unge franskmannen som allerede har fått sitt internasjonale gjennombrudd.

I leieren til Elverum er det stor revansjelyst etter at de ble rundspilt av både Kielce og Haslum den siste tiden. Spesielt tapet i Nadderud Arena var tungt for et Elverum som ikke fikk spillet til å sitte i den kampen. For Luc Abalo blir det nok veldig spesielt å komme tilbake til sin tidligere hjemmearena med ett nytt lag. Elverum mangler sin stjernekant, Alexander Blonz, men utenom dette har de fullt lag, og er klare for å gi jernet for å sitte igjen med to poeng etter torsdagens batalje.

Avkast er 20:45, og kampen kan du se på viasat4. Vi går for to nye poeng i kampen om avansement. HEIA ELVERUM!!!