Bortebanespøkelset på Jæren – Elverum

Bortebanespøkelset på Jæren

Elverum har ikke hatt noen problem med å ta poengene fra Nærbø i Terningen Arena, siden Jærbuene rykket opp til Rema 1000-ligaen. På bortebane derimot, hviler et «bortebanespøkelse» for de svarte og hvite. Kan Børge Lunds menn gjøre vei i vellinga når de gjester Nærbø på søndag?

Å komme til Terningen Arena har alltid vært krevende for Elverums motstandere. Ja, selv storlag i EHF Champions League har fått kjenne på trykket som henger over banen i Elverums storstue, deriblant det franske superlaget Montpellier. Det er heller ikke til å stikke under en stol at også Barcelona kjente på motstanden både på og utenfor banen når de gjestet Elverum forrige sesong.

Elverum har bygget seg et fort i Terningen, ja det kan minne om rene vepsebordet for motstandere som skal hit å kjempe om poengene.

Elverum har gjort det godt de siste årene, reist kjærringa etter harde økonomiske år, gjort rent bord i sluttspillet og knapt gått på tap i den norske serien, men det er en bortebane som er i ferd med å seile opp som et mareritt for østerdølene, Nye Loen flerbrukshall på Jæren.

Elverum var Nærbøs første motstander i Rema 1000-ligaen når de rykket opp før 2018/2019 sesongen. Da møttes lagene i Terningen Arena og Elverum knuste de nyopprykkede ungguttene med blant annet Steffen Stegavik i spissen 41-31(!)

Så satte Elverum ut på farten og begynte sin sesong i EHF Champions League, slo Ademar Leon på hjemmebane og spilte uavgjort på bortebane, de slo Wacker Thun og finske Cocks både hjemme og borte, ja det så rett og slett meget bra ut fra Elverums side når julen nærmet seg og Nærbø ventet på bortebane i Rema 1000-ligaen.

Men selv med storseiere i bagasjen fikk Elverum det virkelig tøft i Nye Loen, det endte 30-29 til Nærbø og Elverum gikk på sesongens første tap i hjemlig serie etter en ellevill match på Jæren. Var det et slitent Elverum? Var det en dårlig dag på jobben? Eller var det Nye Loen som ble for mye for Elverum?

Sesongen gikk, og Elverum endte som nr 2 i serien, etter tap også i Drammen den sesongen og en sur uavgjort i avgjørende oppgjør mot ØIF Arendal. Men det var nyopprykkede Nærbø som stjal overskiftene.

Elverum herjet seg deretter gjennom nok et sluttspill og var klare for ny sesong. Nærbø skulle igjen stå for tur i oktober 2019, rett etter at Elverum hadde storspilt mot selveste Paris Saint Germain i Håkons hall.

Elverum skulle til Nye Loen for å rette opp inntrykket etter sesongen før, men Nærbø ville det annerledes. For nok engang skulle ungguttene fra Jæren sette en støkk i Elverumstroppen. Etter nok et ellevilt oppgjør ender det nesten nøyaktig som siste, men noe mer komfortabelt for Nærbø 31-29(!)

Nå skulle man tro Nærbø hadde Elverum i sin hule hånd etter sine to strake seiere på egen hjemmebane, og turen går dermed til Terningen Arena i februar, Elverum er ikke nådige og sender Nærbø hjem med 0 poeng etter en overbevisende 34-22 seier. Så hva i all verden skjedde i Nye Loen også denne sesongen?

Elverum sikret seriemester-tittelen, med kun ett tap i 2019/2020 sesongen, og det kom altså nok engang på Jæren.

Elverum og Nærbø spilte treningskamp i Terningen Arena før sesongstart i år, og vant mot jærbuene i de svarte og hvites lekestue igjen.

På søndag skal nok en seriekamp spilles mellom Elverum og Nærbø, og det er Nye Loen som er «åstedet».

Nærbø har skapt om sin hall til et fort, og «bortebanespøkelset» til Elverum har tydeligvis slått rot i Nye Loen. Er søndag dagen da spøkelset skal sendes over til den andre siden? Eller skal Nærbø bygge seg en tradisjon ved å sende Elverum tomhendte hjem for tredje gang på rad?

For en Elverumssupporter er det ingen tvil, denne gangen skal poengene hjem. Et nytt tap i Nye Loen skal ikke skje!

Men Elverum er igjen igang med Champions League-kjøret, og kalenderen sier oktober og mørke kvelder siger på. Bøndene på jæren er i ferd med å gjøre seg vinterklare, men har en klar oppgave igjen. Å slå Elverum på søndag…..

Elverum fikk gjennomgå i forrige seriekamp borte mot Haslum, og har nok den friskt i minne til tross for en god match i Paris på torsdag, men klarer gutra omstille før møtet med «bortebanespøkelset» i Nye Loen?

Selvfølgelig, leken er over (!) Vi vet hva som kommer, og denne gangen skal poengene med hjem til de dype skoger. Se hvordan på TV 2 Sport 2, søndag kveld kl 20:30!

God kamp, og husk- spøkelser liker ikke lys! Så la det gnistre i kampen om poengene!