Knekker Elverum Nærbø-koden på søndag? – Elverum
Solstad

Knekker Elverum Nærbø-koden på søndag?

Elverum satte seg rett på flyet til Stavanger, og en ny bortekamp på vestlandet. Denne gangen er det Nærbø som Elverum møter. Det unge laget fra Jæren er en virkelig hard nøtt å knekke for Børge Lunds lag. Dette er tredje sesongen de er oppe i det beste selskapet i norsk håndball og de to foregående sesongene har Elverum tapt i Nye Loen Arena. I fjorårets tap var det en tent gjeng som skulle revansjere tape, men også den gangen gikk de på ett tap.

Vi håper alle gode ting er tre, når vi nå skal ut i en vanskelig bortekamp etter tap mot Haslum og PSG. Torsdagens kamp var en stor opptur, selv om vi gikk på ett tap med hele seks mål. Frem til ca 40 minutter i kampen så var vi med å kjempe med de franske storstjernene, men etter dette rykket de ifra, før vi avsluttet kampen best, og kunne se tilbake på et tap med 6 mål.

For Nærbø har sesongen startet omtrent som forventet. Etter 8 kamper ligger laget på en fin 6.plass med fire seire og tre tap, og en uavgjort mot Kolstad på bortebane. Laget har blant annet slått Halden med Morten Nergaard i buret. Laget består fortsatt i hovedsak av spillere som er født i 98, og er oppvokst på Nærbø.

Av de mest markante spillerne er det søskenbarna Tord og Andreas Haugseng som er de spillerne som oftest blir trukket frem. Tord er en hardtskytende venstre bakspiller som ser ut til å ha nerver av stål. Den unge bakspilleren er uredd, og kan være litt utradisjonell i spillestilen, men har også et veldig fryktet skudd fra distanse. Andreas er selve hjernen i laget, god i begge ender av banen og i tilegg til å være en tilrettelegger er han en målfarlig midtspiller. Begge to har helt klart kvaliteter som kan føre de lenger enn norsk eliteserie.

På høyreback har Nærbø den tidligere Sandnesspilleren Lars Sigve Hamre. Han er inne i sin 2.sesong i den blå og hvite drakta, og er i skrivende stund toppscorer for laget med sine 41 mål på 8 kamper. Med et målsnitt på 5,1 mål er han inne på en sjuendeplass på toppscorerlisten i Norge. 23-åringen er en spennende spiller som kan både finte og skyte.

På kantene har Nærbø Sindre Heldal på den ene siden, mens på motsatt side rullere Teodor Svensgård og Tord Lode på spilletiden. På venstrekanten ble Heldal kåret til årets spiller i fjorårets sesong. Heldal er en teknisk god kantspiller som også har en veldig god vinnerskalle. I bakhån har de også John Thue som er en god kantspiller, men som ikke får prøvd seg så ofte som han ønsker. Motsatt side startet Svensgård sesongen som førstevalget, men etter gode kamper av Lode så deler de venstrehendte på den posisjonen så godt det lar seg gjøre. Begge to er gode eliteseriespillere.

I målet har Nærbø en Elverumsing og en gammel ELverumspiller. Vegard Bakken Øien er nå inne i sin tredje sesong i Nærbø. I årets sesong har det blitt litt mindre spilletid enn de foregående etter at Halvor Nærland har tatt store steg i målet for laget som trenes av Heine Jensen. Nærbø har to gode målvakter som på sine gode dager kan stenge buret.

For Elverum gjøres det en endring fra forrige kamp. Luc Abalo er igjen i Frankrike etter kampen mot PSG, men utenom dette så stiller Elverum med samme lag som mot PSG. Alexander Blonz er fortsatt ikke helt skadefri og står over kampen mot Nærbø. Det er en revansjesugen gjeng som skal kjempe om to viktige poeng i en Arena som de ikke har vunnet i siden 08/09 sesongen, i trenerdebuten til Christian Berge. Den gangen ble Lars Nordberg toppscorer for Elverum med hele 8 mål. På søndag 20:30 håper Elverum på å gjenta den bedriften med å ta med seg to poeng hjem til Østerdalen. HEIA ELVERUM!!!