Grøndahl og Co sikret endelig borteseier mot Nærbø! – Elverum

Grøndahl og Co sikret endelig borteseier mot Nærbø!

Nærbø-Elverum 23-25 (10-12)

Det var helt tydelig at Elverum hadde lyst til å vise seg frem på en bedre måte enn hva de hadde gjort i nye Lo tidligere. Bortelaget ledet 4-0, og det tok hele 9 minutter før Nærbø reduserte til 4-1. Bakerst hadde Søren Tau og Niclas Fingren bundet sammen forsvaret, og de gangene det glapp var Thorsten Fries god helt bakerst.

Etter dette var det Nærbø som var det beste laget. Med tre scoringer på radd så ledet Elverum 4-3 etter 14 minutter. Christopher Hedberg økte til 5-3 etter et godt overtallsspill av bortelaget. Hedberg var i denne kampen alene ute på kanten ettersom at Luc Abalo ikke var med i denne kampen. Nærbø er kjent som et krigerlag med gode ferdigheter i både angrep og forsvar. Spesielt bakover var hjemmelaget gode, mens i angrep brukte de god tid hver gang de hadde ballen.

Tobias Grøndahl fikk tillit fra start i denne kampen, og allerede da uret viste 20 minutter hadde den tidligere Haslumspilleren notert seg for 4 av Elverums 8 scoringer. Elverum ledet på dette tidspunktet 8-6, men Andreas Haugseng reduserte i angrepet etter. Thomas Solstad sørget for at Elverum ledet 10-8 etter 25 minutter da han ble fin spilt fri av Dominik Mathe.

Nærbø utlignet til 10-10 da Elverum tok ut målvakten i et undertall der Søren Tau satt ute i to minutter. Dominik Mathe satte ballen i mål med en skikkelig suser i det Taus utvisning gikk ut. Elverum var igjen i føringen mot et energisk Nærbø. Elverum gikk til pause med en ledelse på 12-10 etter at Pujol fant Solstad med et lekent backhandinnspill. Avslutningen til Elverumskapteinen var ren magi, med stort press fra en Nærbøspiller så klarte Solstad å lime ballen oppe i motsatt kryss.

Den 2. omgangen startet best for hjemmelaget med scoringer fra både Lode og Heldal på hver sin kant etter godt spill. Elverum og Tobias Grøndahl sørget for at Elverum ledet 13-12 før Tobias Grøndahl ble taklet på kontra. Straffe og utvisning på Lars Sigve Hamre ble resultatet, og straffescoring av Grøndahl som tok straffen som han selv skaffet. Elverum ledet 14-12 etter 34 minutter.

Det var høy temperatur i denne kampen, og to leg som virkelig kjempet om hver ball. Elverum var meget tente, det samme var hjemmelaget som så muligheten til å vinne sin tredje strake hjemmekamp mot Elverum siden opprykket for tre sesonger siden. Elverum ledet 16-14 etter 39 minutter etter at lagene var likt 14-14 bare minuttet tidligere.

Stortalentet Tobias Grøndahl lekte til tider med de eldre guttene på Nærbø. Bærumsgutten satte sitt 8 mål etter 39:30 spilt, og Elverum ledet med tre mål. Sindre Heldal var meget også meget god for Nærbø og venstrekanten sørget for at Elverum ledet 17-15 etter 40 minutter. Nærbø fikk muligheten til å spille seg inn igjen i kampen da Hedberg ble utvist i en duell med Haugseng.

I utvisningsperioden så brukte Nærbø så godt som det er mulig. Med tre scoringer, to av de på kontring så ledet hjemmelaget 18-17 etter 43:30 spilt. Da hadde også Vegard Bakken Øien kommet inn i målet til de blå og hvite fra Vestlandet. Like etter fikk Nærbø en utvisning, og da snudde Elverum kampen til sin fordel. Like etter utlignet Hamre til 19-19 etter 46 minutter.

Elverum ledet 21-20 etter at Tord Aksnes Lode reduserte fra straffemerket med ti minutter igjen å spille. Hvem andre enn Tobias Grøndahl satte inn 22-20 før Niclas Fingren fikk sin andre utvisning i kampen. I denne perioden var ikke Nærbø like skarpe som i den forrige perioden, men de vant den allikevel 1-0, og var dermed bare målet bak Elverum med 6:30 igjen på klokken.

Med under fem minutter igjen å spille så ledet Elverum med to mål, og hadde muligheten til å øke til muligheten til å øke til 3, men Vegard Bakken Øien i målet til Elverum nektet Elverum til å øke ytterligere. Nærbø spilte nesten to minutter i angrep, men Andreas Haugseng var uheldig da han smalt et underarmskudd i tverrliggeren, og like etterpå økte Mathe til 24-21 med bare to minutter igjen.

Nærbø reduserte umiddelbart, men Elverum hadde veldig god kontroll, men en håpløs avslutning og et rask mål fra Nærbø gjorde at det ble spennende helt inn. Tobias Grøndahl avgjorde kampen med sin 12 scoring i kampens siste sekund og Elverum kunne endelig juble for en seier borte mot Nærbø. Endelig.

Tobias Grøndahl var Elverums beste spiller. Takk til alle som fulgte kampen. HEIA ELVERUM!!