Elverum nær sjokkresultat i Tyskland! – Elverum

Elverum nær sjokkresultat i Tyskland!

Flensburg - Elverum 37-35 (18-14)

Elverum dro til Tyskland som soleklare underdogs, men viste ingen respekt mot Flensburg i EHF Champions League!

Det var tyskerne som satte kveldens første mål, men Endre Langaas og Elverum svarte raskt. Det var også eneste gang Elverum klarte å utligne i matchen. For det var raskt Flensburg som tok styringen i kampen, Elverum lå tidvis ute i en 5-1 formasjon med Abalo som snapper ute på banen. Det fikk drastiske følger i det første spillekvarteret i Flens-Arena.

For Flensburg fikk enorme rom, og var treffsikre som få når Elverum inviterte tyskerne inn. Fra 1-1 gikk det fort oppover på måltavla og etter drøyt 13 minutter så det ikke veldig lyst ut for Børge Lunds menn, når Jøndal satte inn 11-5 for hjemmelaget.

Det var tydeligvis en vekker for Elverum som la om forsvaret og fikk mer klaff også fremover. Pujol slet tidvis betydelig med å komme igjennom Flensburgs tettpakkede forsvar og vingene til Elverum fikk lite rom i starten av kampen.

Likevel klarer Elverum å få balanse i kampen og gjør en svært god jobb med å snu trenden, og er oppe i 16-14 minutter før pause. Flensburg øker likevel litt og lagene går i garderoben på stillingen 18-14.

Elverum går rett i strupen på Flensburg etter pause og framprovoserer en straffe som Tobias Grøndahl setter kontant i kassa bak Bergerud. Det var bare en av de herlige 5 av 5 Grøndahl satte fra straffemerket denne kvelden.

Elverum fortsetter å jage og lukter Flensburg i nakken igjen på 20-18, men så er det igjen Flensburg som tar føringen og blir jevnt liggende 3-5 mål foran Elverum.

Når Solstad elegant setter 29-27 scoringen etter drøyt 49 minutter er er det helt tydelig at Elverum ikke har gitt opp og viser høy moral i kampem om ballen.

Det blir mye rykk og napp de siste 10 minuttene, men Flensburg klarer ikke riste av seg Elverum som holder tak og setter press på tyskerne mot slutten. Simen Schønningsen spiller godt opp sine lagkamerater og drar på seg Flensburgspillere, dermed får Solstad rom på linja og en tydelig småstresset Flensbrug-trener tar timout med 1 minutt og 34 sekunder igjen, da er stillingen 35-33 og det lyser poenghåp i øynene til Elverum.

Det er dessverre ikke nok til å ta poeng, for Flensburg klarer å prikke inm scoring fra en god Sempler i Flensburgtrøya, og når Semper igjen legger på til 37-33 hjelper ikke Solstads heroiske innsats med to raske mål på tampen. Det ender 37-35 i Flens Arena.

Etter en riktig trøblete start så viser vi moral og kjempet oss tilbake i kampen. De siste 10 minuttene er det marginer som avgjør.

Raymond Hamar, assistenttrener

Det er rett og slett nære å bli nok en historisk kveld for Elverumsgutta som viser nok engang hva de har i denne turneringen å gjøre. Det er ikke noen hvem som helst som presser Flensburg så til de grader på deres egen hjemmebane.

Det blir mye rom i kampen, men også få utvisninger. Det er heller ikke noen stor kamp av målvaktene, riktignok har Buric noen meget viktige redninger i siste del av kampen som nok bidrar sterkt til Flensburgs 2 poeng, men vi har sett både han og Bergerud i bedre form. Fries som står store deler av kampen for Elverum får heller ikke all verdens hjelp av forsvaret når mange skudd ender opp med å komme fra 6 meter.

Fingren er blant de som setter standarden i forsvaret i siste del av kampen, og det bidrar til å holde liv i poenghåpet.

En sterk kamp av Elverum som altså så ut til å bli til de grader slaktet på bortebane etter det første kvartet, mem snakk om å reise seg å slå tilbake. 35 mål borte mot Flensburg er absolutt godkjent og det begynner virkelig å svinge av denne troppen nå! Ikke minst viser Elverum i kveld bredden i troppen med 8 spiller med 3 mål eller mer, og i alt 10 mann på scoringslista.

Det er heller ikke å legge skjul på at dette var en god dag sett med norske øyne, Gøran Johannesen og Magnus Abelvik Rød er de mestscorende i Flensburglaget med 8 og 7 mål, tett fulgt av Jøndal med 5.