Slag i slag: Fyllingen på hjemmebane søndag! – Elverum

Slag i slag: Fyllingen på hjemmebane søndag!

Kampene kommer tett som hagl om dagen, og allerede på søndag er det duket for ny kamp for Elverum. Etter en god kamp som dessverre ikke ga poeng er nok Elverum heltente på å gjenskape den gode angrepskampen fra tomåls tapet mot Flensburg , men også klare å hente med seg to poeng når Fyllingen kommer på besøk i Terningen Arena. Lagene møttes i treningskamp før sesongen, og den gangen var Elverum sterkest.

Elverumsingen Didrik Linderud spiller for første gang i Terningen Arena i en annen farge enn den svarte og hvite. Høyrekanten som reiste til Bergen før denne sesongen for å få mer spilletid enn hva han fikk hos Elverum, har på kort tid blitt en av nøkkelspillerne til Fyllingen. Med 35 mål på 9 kamper har bidratt til at han er det soleklare 1.valget ute på kanten for bergenserne.

En annen som debuterer som hovedtrener for et annet lag i Terningen Arena er Fredrik Ruud. Fyllingens talentfulle trener tok over laget etter Andreas Gjeitrem før denne sesongen. Trønderen var i Elverum en årrekke og har blant annet trent rekruttene og vært assistenttrener for både Christian Berge og Michael Apelgren. Ruud er en offensiv trener som tør å gjøre store taktiske endringer for å endre kampbildet underveis i kampen. Så får vi se på søndag om det blir noe #ruudeffekt denne kvelden.

Fyllingen har variert veldig i både resultater og i prestasjoner, men når man ser på første sjueren er det klasse over hele linjen. Med gode spillere som Inge Aas Eriksen, Igor Karlov og Philip Holm har de en veldig god bakspillerrekke som alle har erfaring fra spill i andre ligaer enn i Norge. Spesielt Eriksen og Karlov er viktige spillere i angrepsspillet til bergenserne. Eriksen er også toppscorer for laget med sine 42 mål til nå i sesongen.

Ute på venstrekant har Fyllingen to gode spillere, men dessverre kan bare en av de spille om gangen. Både Leander Seime og rutinerte Iben Hvidsten holder et høyt nivå. Seime er helt uredd, og er også straffeskytteren til de gule og blå, mens Hvidsten er en veldig viktig brikke i Fyllingens velkjente 5-1 forsvar. Så får man se om Ruud velger 5-1 eller 6-0 på søndag klokken 17:00 i Terningen Arena.

Andre gode spillere som er verdt å nevne er den energiske målvakten Tord Vårdal, som på sine beste dager kan stenge buret. Nysigneringen Fredrik Clementsen har vist seg å ta nivået ganske så bra i sin debutsesong i eliteserie etter en overgang fra byrival Viking TIF. Dessverre for Fyllingen så er Herman Oftedal ute med skade i denne kampen.

For Elverum så er det ingen endringer fra kampen mot Flensburg. Guttene har spilt på seg god selvtillit etter noen gode prestasjoner de siste kampene, men de vet også at de må prestere på sitt høyeste nivå om de skal stå igjen med to poeng etter kampen i Terningen Arena. Børge Lund og Raymond Hamar kjenner god til Ruud og hans planer, så får vi se om hvem som sitter igjen med poeng etter kampen når bestekompisene Ruud og Hamar duellerer på hver sin benk. Avkast er 17:00 på søndag. Vi går for to poeng. HEIA ELVERUM!!!