Landslagspause: Slik står det til i Rema 1000-ligaen! – Elverum

Landslagspause: Slik står det til i Rema 1000-ligaen!

Ved nesten halvspilt REMA 1000-ligaen har tabellen begynt å sette seg. I toppen av tabellen var det ventet at Arendal og Elverum skulle kjempe om tittelen i denne sesongen. Lagene har skaffet seg en liten luke med tre poeng ned til BSK. Elverum har en liten fordel med at de har en kamp mindre spilt enn rivalene på 2.plass. Hos Arendal har de vist at bredden er noe av deres største styrke i stallen etter at de mistet viktige Lindell før denne sesongen. Olaf Hofstad har også tatt over kantplassen til Alexander Blonz på denne ukes landslagssamling.

Nevnte BSK er den store overraskelsen så langt i sesongen. Den nye treneren Jørgen Laug har overrasket alle med å ta Oslolaget opp til en tredjeplass på tabellen før vi hiver i gang ligaen igjen etter landslagspausen. Mye av grunnen til dette er at målmaskinen Emil Sundal fortsatte fra der han har vært de forrige sesongene. BSK har faktisk kun bare en seier som er større enn fire mål, så det vitner om at gjengen fra Høgda er harde i nøtta når kampene skal avgjøres.

Haslum HK ligger på en fjerdeplass etter en litt varierende start på sesongene. Det rutinerte Haslumlaget feide Elverum av banen i en kamp der Børge Lunds gutter fikk seg en håndballeksjon av det sjeldne. Det var lenge siden Elverum hadde tapt så mye mot ett norsk lag, noe som kanskje var en vekker for de hvitkledde? Hos Haslum har høyrekanten Nicolay Strickland imponert veldig den siste tiden, samt at de nå begynner å få stallen friske igjen fra skader. Bærumslaget har planer om å ta medalje, så spørs det om de klarer å gjenskape de gode prestasjonene ofte nok.

På plassen bak Haslum ligger Drammen. Selv med gode signeringer før sesongen så har nok de store utskiftningene hatt en større innvirkning på laget enn det Kjelling hadde håpet på. En 5.plass etter 11 runder må være skuffende for laget som hadde store ambisjoner om å utfordre både Elverum og Arendal i denne sesongen. Heldigvis for DHK er den eminente playmakeren Gøran Sørheim på vei tilbake igjen fra sin korsbåndsskade. Det kan også forhåpentligvis hjelpe Espen Lie Hansen tilbake til gamle høyder når han endelig har sin lagkamerat fra ungdommen ved sin side.

Runar Håndball ligger for øyeblikket som nummer seks på tabellen. Laget fra Haukerød er nok et av lagene som kanskje skal si seg fornøyd med den tabellposisjonen de har. Laget har en del gode spillere som kan gjøre det godt i enkeltkamper, men til nå har de variert en del i prestasjonene. Laget slo blant annet sterke Nærbø borte i en kamp der Leif Gautestad manet guttene frem med en god gammeldags ti-trekkslek på slutten av kampen.

Ett lag som man alltid gir jernet og spiller med hjertet utenpå drakta er Nærbø. Et lag som aldri gir seg, og har unge, lokale gutter som tar steg på steg hele tiden. I sin tredje sesong i eliteserien måtte det endelig se seg slått av Elverum i deres egen lekegrind etter en jevn og morsom kamp. Deres tidligere stjerne Steffen Stegavik har kastet inn håndkle, men det ser ut som at «Haugseng family» har dekket opp dette på en meget god måte. Man tenker kanskje ofte at dette er maks av hva man kan forvente av et ungt lag fra Jæren, men man vil ikke bli overrasket om dette bare er begynnelsen på eventyret de er i ferd med å skrive.

Sesongens store skuffelse ligger på 8.plass på tabellen. Kolstad gikk høyt ut før sesongen med ambisjoner om å være helt der oppe, og også være det beste laget defensivt. Altså slippe inn færrest mål av alle i årets eliteserie. Så langt er fasiten 8.plass hele 7 poeng bak serielederne og fire lag som har et bedre snitt med antall mål bakover. Mye av årsaken til at Kolstad ikke er der de ønsker er at stallen er litt tynn, og at de har hatt en ubeleilig skade på viktige Simen Lyse og dessverre en alvorlig kneskade på den hjemvendte sønnen, Adrian Aalberg. Med Lyse tilbake igjen i aksjon så ser nok Stian Gomos menn oppover på tabellen, selv om de har hatt en dårlig trend etter jul i mange år.

Rett utenfor sluttspillplass er Fredrik Ruuds Fyllingen Bergen. Bergenserne har i likhet med Kolstad mye høyere ambisjoner enn det tabellposisjonen tilsier. Med en innhentet russer med erfaring fra Champions League så har man kanskje ikke fått det til å gli like mye som ønsket. Inge Aas Eriksen er seg selv lik da han banker inn ball på ball fra venstrebacken, noe som gjorde at han fikk en fortjent bemerkelse som beste venstreback i ligaen i måneden som var. Det er også gøy å se at Didrik Linderud viser seg å være en meget god kantspiller på dette nivået.

Den tidligere Elverumslegenden Morten Nergaard har igjen knytt på seg håndballskolene etter at han annonserte at han la opp for to sesonger siden. Etter at han annonserte på sin instagram konto at han var i boden og hentet frem skoene, så har han virkelig levert de såkalte varene for Halden. På sine fem kamper har han rasket med seg pene fem banens beste for laget som kjemper om å holde plassen. Målet for haldenserne er å holde plassen, og kanskje nå et sluttspill, men da må Nergaard&co lære seg til å vippe jevne kamper i sin favør.

På plassen over nedrykk ligger Fjellhammer som er ett av tre nyopprykkede lag. Fjellhammer trenes av Kristian Bliznac som tidligere var en del av stallen til Elverum. Den høyreiste svenskkroaten har vist i mange kamper at de grønnkledde har noe å gjøre i den øverste divisjonen, men med litt urutinerte spillere har det blitt veldig mye stang ut i de jevne kampene. Trym Skoglund har vært en meget god spiller i sin første sesong i den øverste divisjonen, men den som har imponert mest er unggutten Benjamin Berg. 2003-modellen har imponert de aller fleste lagene i serien, og har imponerende 51 mål på sine 10 kamper. Han har også vist seg å være en spiller som liker å ha ansvaret når kampene skal avgjøres.

Viking Håndball har fått en ok start på sesongen med sine fem poeng. Siddisene har heng på en plass som kan gi de fornyet tillit i eliteserien når man teller opp poengene til slutt. Deres trener Scott Harrington viste karakter med en spenstig timeout i kampen mot Runar, i en kamp Viking dessverre tapte. Stavangerlaget har i tillegg tre spillere som holder i gang den gode podcasten «klisterball» som det er verdt å høre på.

Nederst på tabellen finner vi på mange måter Elverum 2. Sandefjord som har fire tidligere spillere i stallen, og der alle har en viktig rolle har dessverre bare tatt tre poeng. Det som er ganske spesielt er at alle disse fire har spilt sammen på rekrutt i Elverum. Laget som også er nyopprykket har slitt veldig så langt, men med ungdommelig pågangsmot så kan laget til Einar Veierød ta de poengene som skal til for å komme seg forbi Fjellhammer og Viking.

Med dette ser vi frem til de siste 13 kampene i sesongen, og vi kan nesten ikke vente med at landslagspausen skal bli ferdig.

/Lasse