Semifinale-tid! Søndag kommer Drammen på besøk! – Elverum

Semifinale-tid! Søndag kommer Drammen på besøk!

Etter en lang periode uten kamp er det endelig duket for ny kamp for de svarte og hvite fra Elverum. Denne gangen er det hjemmekamp, i semifinalen i cupen. Det er Drammen Hk som gjester Terningen Arena på søndag. Kristian Kjellings menn vant klart over Viking TIF i forrige runde, mens Elverum vant over Runar borte.

Lagene har faktisk møttes en gang tidligere denne måneden. Da vant Elverum med hele 11 mål i en kamp som i realiteten var avgjort etter 7-8 minutter. En pangstart av Børge Lunds mannskap gjorde at Elverum tidlig ledet med fem mål. Selv om DHK yppet seg litt inn mot pause så var det Elverum som vant det oppgjøret. Simen Pettersen ble Elverums toppscorer, mens for DHK var det talentfulle Viktor Norberg som ble mestscorende, begge med 6 mål og begge er også fra håndballbyen, Sandefjord.

For søndagens gjester er det gledelig at den kjappe og tekniske kantspilleren Ola Lillelien er tilbake igjen fra skade. Det gjør at de blåkledde kan rullere litt mer på høyresiden, og noe som gjør at Jesper Meinby kan spille mer bak i banen, i tillegg til at nevnte Norberg får litt mer hvile enn det han fikk i det forrige oppgjøret. I tillegg har Gøran Sørheim vært i trening den siste tiden, så det blir spennende å se om den tidligere landslagsspilleren er klar til dyst.

Av andre spillere som Elverum må ha et ekstra øye til så er Alexander Westby en av de virkelige nøkkelspillerne. Westby som har to sesonger i den hvite og svarte drakta, kom til DHK foran denne sesongen da han ønsket å spille mer enn hva han fikk i Elverum. Venstrekanten har et skuddregister som få andre i ligaen har.

Bak i banen har DHK sin viktigste spiller. Oskar Olafsson er en anvendelig bakspiller som kan brukes i alle posisjoner. Den islandske landslagspilleren er ikke veldig spektakulær, men han er bunnsolid i alt han foretar seg, og har ingen svakheter i sitt spill. En spiller som alle lag hadde trengt i laget, og som også er en av de første Kjelling setter på blokka når han tar ut laget som skal starte.

Espen Lie Hansen er kanskje den mest meriterte spilleren som er i DHK, men den tidligere landslagsspilleren ar måtte finne seg i å ikke ha en like viktig rolle som det kanskje var tenkt da han signerte for litt over 1 år siden. Drammensmannen er kjent for sitt fryktinngytende skudd og uredde spillestil, men til nå har han ikke levert varene i DHK. Lie Hansen blir som regel bare brukt i forsvar for laget som nå skal kjempe om en finaleplass i NM.

Av andre spillere så har de en god linjetrio i Lasse Thorsby, Espen Våg og Joakim Hykkerud. Ut fra kampene som DHK har spilt så er det ganske jevn fordeling av spilletiden for trioen. Den mest meriterte spilleren er Hykkerud, og med sin rutine kan han fort være brikken som bikker kampen i DHKs favør på søndag.

Hos Elverum er alle skadefrie og tilbake igjen fra landslagspausen. Med lite kamper denne måneden er det nok en heltent gjeng som skal forsøke å spille seg frem til finalen i Terningen Arena klokken 15:45 på søndag. Alexander Blonz og resten av guttene er klare! Er du? Vi går for finale!

HEIA ELVERUM!