Jakter poeng i Ungarn på torsdag! – Elverum

Jakter poeng i Ungarn på torsdag!

På torsdag er det for første gang på lenge duket for en ny runde i Champions League for Elverums del. Vi møter det ungarske storlaget Pick Szeged til match. Det som er veldig spesielt i gruppen er at laget som vant begge oppgjørende mot Elverum i fjor står så langt med 0 poeng etter tre kamper i årets sesong. Szeged ligger sist, og rett foran på tabellen ligger de svarte og hvite fra Elverum med sine to poeng. Lagene har spilt alt fra 3 til 7 kamper, så derfor er det også vanskelig å lese tabellen helt nøyaktig. En ting som i alle fall er helt sikkert, det er at begge lag trenger en seier for å henge med i kampen om avansement.

Elverum har vunnet sin ene kamp mot Porto i åpningen, mens Szeged har tre tap mot Brest, Porto og Kielce. For morgendagens verter er Dean Bombac den absolutt største profilen. Den slovenske playmakeren er som godteri for øynene til de som elsker håndball. Kjapp, teknisk og et meget godt øye for spillet er han den spilleren som kan åpne hvilket som helst forsvar, når man i tillegg legger til et godt skudd så er han nesten helt komplett. Bombac kan minne litt om Ivano Balic når han er på sitt beste.

Ute på kantene har de ungarske vertene meget gode spillere. Jonas Källmann er en ringrev på 39 år som har opplevd det aller meste i sin karriere. Den tidligere svenske landslagskanten kan også spille sentralt i forsvaret. Ute på andre kanten har de serbiske Bogdan Radivojevic og slovenske Mario Sostaric som begge er landslagsspillere på hvert sitt land. I tillegg har de den islandske landslagskanten Stefan Sigurmannsson som back-up for Källmann.

Pick Szeged er på ingen måter en lett motstander. Når man ser på laget, er det landslagsspillere på nesten alle posisjoner. I målet har Roland Mikeler og Mirko Alilovic som begge har en drøss med mesterskap for henholdsvis Ungarn og Kroatia. Bak i banen har de på høyresiden Luka Stepancic som kom fra PSG, og er en kroatisk landslagsspiller. På motsatt side har de Borot Mackovsek og Nik Henigman som er slovenske landslagsspillere. I tilllegg har du Joan Canellas som er ne meget god playmaker som har vunnet det aller meste med sitt Spania og har en rekke flere titler som håndballspiller. Det er med andre ord et klasselag som møter Elverum på torsdag.

For Elverum er det fortsatt usikkert om forsvarsjefen Søren Tau er tilbake fra skade. Men en positiv nyhet er at Elverum fikk en god gjennomkjøring i en kamp med mye tempo da de vippet kampen mot DHK i sin favør. Etter en sliteomgang kom Emil Imsgard inn i målet og leverte varene sånn at Elverum kunne feire finaleplass mot Nærbø i cupen. Det var også gledelig å se Alexander Blonz tilbake igjen for fullt i den svarte og hvite trøya.

Kampstart er 18:45 på torsdag, og vi går for to poeng! HEIA ELVERUM!!