Szeged for sterke på bortebane i EHF Champions League – Elverum

Szeged for sterke på bortebane i EHF Champions League

Torsdag var Elverum endelig på plass i Ungarn for å sette igang igjen med sin del av Champions League-sesongen. Flere utsatte kamper og en lang pause har det nå vært siden sist Elverumsgutta var i aksjon mot europeisk motstand.

Det var tydelig et sultent Elverum som gikk på banen i Ungarn, mot et Szeged noe svekket av karantene i laget. Det skulle vise seg å ha mindre betydning etterhvert som kampen kom igang.

Det var uansett ingen tvil om at Elverum kom til Ungarn for å møte bedre motstand, men det så lovende ut etter 1.omgang. For Elverum hadde høyt tempo og jaget ungarerne hele vegen de første 30 minuttene. Endre Langaas var blant Elverums sterkeste kort og selv om Szeged fikk et lite moment i slutten av omgangen skilte det bare to mål når lagene gikk i garderoben.

Tilbake i 2.omgang var et helt annet kampbilde i anmarsj. For der Elverum i 1.omgang kjørte høyt tempo og hang på, ble det nå for raske avgjørelser og mange tekniske feil, det utnyttet et rutinert Szeged på best mulig måte, og da var det lite Emil Kheri Imsgard kunne gjøre bakerst i buret. I tillegg fikk kjempestreken Bence Banhidi tak i ballen alt for ofte og omsatte sjansene til mål.

Fremover var det også krevende for Elverum, selv om Alexandre Blonz var i scoringsform, ble Roland Mikler i Szegedmålet varmere og varmere i trøya og kravet til kvalitet på avslutningene ble høyere. Det er mulig det høye tempoet fra 1.omgang nå var i ferd med å ta igjen Elverumsgutta.

Szeged fikk tidlig en god ledelse i starten av omgangen, men Elverum reduserte 24-18 til 27-24 før ungarerne takket for selskapet og giret opp. Deretter var det ingen veg tilbake i kampen for Elverum. Szeged utnyttet sine sjanser og Elverum ble liggende å jage, men uten nytte på dette nivået. Luka hadde blitt for stor 32-24 etter 52 minutter, og Szeged fortsatte å gi gass hele vegen ut til sluttresultatet 36-27 i Ungarn.

Vi skal ikke glemme at det er flust av verdensstjerner i dette Szeged laget, og nevnte Banhidi er nærmest umulig å stoppe, samtidig blir det krevende når Roland Mikler skytes god, og Elverum gjør alt for mange tekniske feil.

Det er bare å riste av seg, det var mye kvalitet å spore i Elverumslaget også i kveld, og det er mye igjen av en lang Champions League sesong, allerede neste uke står Meskhov Brest på planen og det er langt ifra en umulighet å ta poengene med hjem fra Hviterussland. Elverum må likevel hjem å pynte på det som ikke stemmer i kveld og gripe mulighetene som kommer i verdens gjeveste klubbturnering.