Smadret Fjellhammer på bortebane! – Elverum

Smadret Fjellhammer på bortebane!

Fjellhammer-Elverum 21-33(14-19)

Det var hjemmelaget som startet best i denne kampen. Etter fem minutter ledet det nyopprykkede laget 3-1 etter at Eirik Hybertsen satte et straffekast i målet bak Torsten Fries. To kjappe scoringer av Nilsen-Nygaard og Domink Mathe sørget for at Elverum var inne igjen i kampen bare minuttet. Da matchuret bikket 10 minutter så ledet Elverum for første gang i kampen. Mathe snappet en ball, og kontret inn 6-5 til gjestene fra Elverum.

Tobias Grøndahl fløy inn 7-5 etter en fin flyver fra den tidligere Fjellhammerspilleren Simen Schønningsen. Elverum tok litt over kampen i denne perioden. Med et veldig godt angrepsspill så tok de hvitkledde kommandoen i kampen, men Fjellhammer var et lag som aldri ga seg. Spesielt Sondre Gjerdalen på linja var god til å sette ballen i mål bak Torsten Fries.

Da tjue minutter av kampen var spilt så ledet Elverum 15-11 etter at Hybertsen bommet på en god sjanse, og i motsatt ende satte Christopher Hedberg to kjappe scoringer i ankomsten. Den svenske kantspilleren gjorde en god figur i Lørenskoghallen denne kvelden. Årsaken til at Elverum rykket i fra med noen mål var at bortelaget fikk noen redninger og at vertene rullerte litt mer på laget i denne perioden.

Willam Nilsen-Nygaard økte til 17-13 med en fin avslutning, men like etterpå reduserte Arian Grønski med sin 2.scoring etter en fin avslutning. Inn mot pause var Elverum hakket bedre enn Fjellhammer og kunne gå til hvilen med ledelse på stillingen 19-14.

Det var som i første omgang en jevn start på omgangen. Den 2.omgangen startet litt mer målfattig enn den første, men Elverum og Hedberg sørget for at bortelaget ledet 21-15 etter 8 minutter av omgangen. Selv om Elverum hadde muligheten i overtall så klarte ikke Mathe og de andre spillerne på serielederen å rykke ifra mer. Heldigvis satte Niclas Fingren inn 22-15 etter 11 minutter av kampen.

Fjellhammer måtte ta en timeout etter 14 minutter etter at Hedberg satte inn 25-16 med en super kantscoring fra en spiss vinkel. Elverum og Fingren økte til 10 mål da 45 minutter var spilt, og det var helt tydelig at Elverum ikke ville ryke på en blemme mot et nyopprykket lag denne kvelden, spesielt ettersom de hadde muligheten til å ta over serieledelsen.

Sondre Gjerdalen som var hjemmelagets klart beste spiller satte inn sin 8. scoring etter 22:30 spilt. Hamarsingen som har spilt lerøyserie for Elverum var virkelig god denne kvelden for et Fjellhammer som ikke klarte å matche et tent bortelag denne kvelden. Edwin Aspenback satte inn 29-20 til Elverum, og da var siste spikeren kista satt. Like etter satte også Kristan Larsen inn sin første ball for kvelden for de svarte og hvite.

Elverum vant til slutt 33-21 etter at Hedberg løp inn kampens siste ball for Elverum. Elverums beste spiller var Nilsen-Nygaard som satte 9 av 9 skudd mot gamleklubben sin. For Fjellhammer var Sondre Gjerdalen best. Takk til alle som fulgte kampen. Til uka venter Champions League for Elverum.