Hviterussiske Meshkov Brest motstander i torsdagens CL-oppgjør! – Elverum

Hviterussiske Meshkov Brest motstander i torsdagens CL-oppgjør!

På torsdag 18:45 venter nok en voksen oppgave for Elverum. Laget har tatt turen til Hviterussland og der venter storklubben HC Meshkov Brest. Laget som til nå har 7 poeng i årets gruppespill etter tre seire og en uavgjort. Laget har slått Vardar PSG og Pick Szeged til nå. Spesielt seieren mot PSG var imponerende av laget som trenes av spanske Raul Alonso.

Ved å slå blant annet PSG så sier det seg selv at det er et lag med masse klassespillere, men lagets motor er slovenske Stas Skube. Etter blant annet to CL-titler med Vardar tok han turen til Brest foran denne sesongen. Skube er en kjapp og teknisk midtspiller som er en av verdens beste til å spille opp lagkameratene sine. Hvis man skal sammenligne sloveneren med en spiller fra den norske ligaen så må det bli Tobias Grøndahl, der de har veldig lik spillestil.

Marko Panic er laget toppscorer i årets Champions League med 31 mål. Den bosniske høyrebacken har imponert voldsomt for Brest så langt i sesongen, der kanskje de sju målene i uavgjortkampen mot Flensburg er høydepunktet. Ved sin side har Panic en annen målfarlig spiller. Høyrekanten Mikita Vailupau er både rask og veldig teknisk, og har lagd 27 mål så langt i sesongen. Vailupau kom på allstar-laget i EM i 2020 og med det viser at nivået han er skyhøyt. Det blir spennende å følge karrieren til hviterusseren som kun er 25 år gammel.

I tillegg til dette har Meshkov Brest en god målvakt i kroatiske Ivan Pesic, venstrebacken Dimitrii Santalov og den hviterussiske linjespilleren Shumak. Selv om Brest kanskje ikke er det laget som klinger best i ørene til norske håndballfans så er dette et lag som har masse kvalitet, noe som er dokumentert i resultatene de har vist så langt denne sesongen.

For Elverum så gjelder det å gjøre en god prestasjon, som gir poeng. I forrige oppgjør mot Pick Szeged er de svarte og hvite gode i store deler av kampen, men i periodene som er dårlige er de rett og slett ikke gode nok, og da rykket Szeged greit ifra. Dermed er det den største utfordringen inn mot denne kampen. Etter en klar seier mot Fjellhammer der Børge Lund fikk rullert godt på laget så er det en uthvilt gjeng som reiste til Hviterussland for å ta poeng i Champions League.

Kampen kan ses på Viasat 18:45 på torsdag. Vi håper på å gjøre nok en bragd i Champions League. HEIA ELEVRUM!!