Seier mot et heltent Viking! – Elverum

Seier mot et heltent Viking!

Elverum-Viking 33-28 (16-11)

Det var Elverum om svenske Niclas Fingren som satte standarden i kampen for de svarte og hvite. Elverum ledet tidlig 4-1 etter at også Mathe hadde blitt med på festen. Selv om Elverum ledet tidlig, så kom Viking inn igjen i kampen, etter at hele tre elverumspillere ble sendt av banen i tur og orden. Viking hentet inn ledelsen til serielederen, og etter ti minutter så var lagene like etter 10 minutter. Det skal også sies at Viking ble hadde tre utvisninger samtidig like etterpå, og da satte Elverum inn støtet på nytt mot de blåkledde fra Stavanger.

Og da også bakspillerrekka til Elverum våknet for alvor, brukte ikke de svarte og hvite mer enn fem minutter på å skaffe seg en luke på tre mål. Emil Kheri Imsgard voktet målet i Torsten Fries sitt fravær. Målvakten brukte det første drøye kvarteret på å spille seg varm, men da han først begynte å redde, gjorde han det til gagns.

Da uret i hallen bikket 22 minutter, ledet hjemmelaget med sju mål (13-6) – og flere av Elverum-gutta dro fram noen solide enkeltprestasjoner til stor glede for de 200 tilskuerne i Terningen Arena. Vi nevner et nydelig backhand-mål fra unggutten Tobias Grøndahl, en luftig målgivendepasning inn til Thomas Solstad fra Simen Holand Pettersen og kjapt fotarbeid fra Emil Kheri Imsgard som noen av høydepunktene de første 30 minuttene. Dette gjorde at de svarte og hvite kunne gå til pause på stillingen 16-11 etter underholdene angrepsspill i perioder av den første omgangen.

Da lagene kom tilbake på banen etter hvilen, var det én mann som hadde bestemt seg for å ta styringen. Ungareren Dominik Mathé var nærmest ustoppelig de første minuttene, og økte scoringskontoen med fire mål, fra tre til sju før omgangen var sju minutter gammel. 21-åringen som allerede har to mesterskap på kontoen sin fikk en drømmestart på den 2.omgangen mot siddisene.

Men Kjartan Johansen, som også spiller høyrebakspiller, og Viking skal ha for at de nektet å gi seg, selv om de til tider hadde store utfordringer med spillet til Elverum. Sammen med Samson Bjørke Kallestad var han vestlendingenes sterkeste angrepsvåpen, på det nærmeste var de kun tre mål bak, på stillingen 23-20 til vertene. Men Elverum har en veldig bred stall som gjør at de fortsetter å male på når bortelaget var nødt til å rotere rundt på noen spillere. Simen Schønningsen, Thomas Solstad og Christopher Hedberg sendte hjemmelaget tilbake i en femmålsledelse, og det var på mange måter det som gjorde at Elverum kunne sikre seg to viktige poeng i kampen om seriegull.

Det hele endte til slutt med en 33-27-seier etter at Tobias Grøndahl satte inn kampens siste mål i kampens aller siste sekund.

Kampfakta:
Elverums lag: Emil Kheri Imsgard – Christopher Hedberg (2), Kristian Hübert Larsen, Simen Schønningsen (2), Simen Holand Pettersen (6), Niclas Fingren (1), Tobias Grøndahl (4), Edwin Aspenbäck, Endre Langaas (3), William Nilsen-Nygaard (1), Dominik Mathé (8), Thomas Solstad (4), Aexander Blonz (2)

Toppscorer Viking: Samson Kallestad (8)

Nå venter Flensburg på torsdag, og vi håper på to nye poeng! HEIA ELVERUM!