Hvem tar skalpen i Match of the Week? – Elverum

Hvem tar skalpen i Match of the Week?

Storkampen ingen vil tape!

På torsdag spiller vi nok en viktig kamp i Champions League når det tyske storlaget Flensburg kommer til Terningen Arena for å kjempe om to poeng. Tyskerne ligger på 2.plass på tabellen med hele 11 poeng etter 7 kamper spilt. Med kun tap mot Vardar og en uavgjort mot Meshkov Brest så er det en av de beste lagene i årets sesong som møter Elverum 18:45 på torsdag. I forrige oppgjør mellom lagene så vant Flensburg med to mål. Kampen endte 37-35, og for Elverum ble kaptein Thomas Solstad mestscorende i den kampen.

For Flensburg så er det en rekke landslagsspillere i alle posisjoner, men dette er noen av de som er verdt å legge ekstra merke til under oppgjøret mot Elverum.

Magnus Jøndal:

Den norske landslagskanten har vært veldig god for det tyske storlaget denne høsten. Med sine 20 mål har han virkelig vist at han er en viktig spiller for laget som trenes av Maik Machulla. Venstrekanten har spilt mot Elverum en rekke ganger, senest i fjor i Håkons hall foran nesten 10000 tilskuere. Jøndal er en komplett spiller som er god i alle faser av spillet.

Gøran Johannesen:

Den eksplosive bakspilleren fortsetter å ta steg inn mot verdenstoppen. I høst har han storspilt for Flensburg, og han har ofte vært tungen på vektskålen, noe som gjør at tyskerne ligger veldig høyt på tabellen. Johannesen som i sin tid var veldig aktuell for Elverum, var i skrivende stund toppscorer for Flensburg i Champions League. Han er også en veldig viktig brikke for Børge Lund og det norske A-landslaget.

Benjamin Buric

I Flensburg har de to målvakter som er tett opp mot verdensklasse. Lagets 1.målvakt er bosniske Benjamin Buric, som Flensburg hentet fra Wetzlar før 18/19 sesongen. I tospann med norske Torbjørn Bergerud er de garantister for at tyskerne alltid har gode målvakter i kampene. Buric har evnen til å stenge buret fullstendig, samtidig som han også har matchvinneregenskapene som man ønsker i en målvakt.

I tillegg har de spillere som Jim Gottfridsson, Torbjørn Bergerud, Mads Mensah og Magnus Rød for å nevne noen. For Elverum er det viktig at følgende spillere har dagen og vel så det:

Torsten Fries:

Den danske kjempen i målet til Elverum har hatt en enorm utvikling den siste tiden. Fries har med sitt gode humør og sin tilstedeværelse blitt en veldig viktig brikke for at Elverum skal lykkes i verdens gjeveste turnering. Målvakten danner et godt keeperpar med lokale Emil Imsgard, og begge vet at de er avhengige av å prestere på sitt maksimale nivå om Elverum skal ta poeng mot selveste Flensburg.

Alexander Blonz:

Elverums neste verdensstjerne er ingen andre enn kantspilleren Alexander Blonz. Tross sin unge alder har han opplevd mer enn hva mange andre opplever på hele sin karriere. Med to mesterskap for Norge, Champions League og titler i Norge har han allerede en del meritter å vise til. Kantspilleren som er oppvokst i Stavanger er en målgarantist som alltid bøtter inn mål for de svarte og hvite. Selv om Blonz var ute en lenger periode med skade, så er han i kalasform om dagen.

Søren Tau:

Den danske kjempen har vært ute noen kamper for Børge Lunds lag, men for alle som liker Elverum så krysser man fingrene for at Tau er tilbake igjen til kampen mot Flensburg. Den tidligere Ribe Esbjerg- og Team Tvis Holstebrospilleren er bindeleddet i forsvaret til Elverum. Ofte legger man merke til målscorerne i kampen, men Tau har en egen evne til å gjøre arbeidsforholdet betudelig lettere for Imsgard og Fries bakerst i buret til Elverum.

Elverum går for to nye poeng i en vanskelig hjemmekamp. Kampen spilles 18:45 på tordag. HEIA ELVERUM!!