Elverum truet Flensburg til siste kast(!!) – Elverum

Elverum truet Flensburg til siste kast(!!)

Elverum-Flensburg 29-30 (12-15)

Det var en veldig jevn start i Terningen Arena denne kvelden. Et skadeskutt Flensburg gikksatte inn 3-2 etter at Johannes Golla satte ballen bak Emil Imsgard som startet i ålet for Elverum. Ungarske Dominik Mathe hadde en god start på kampen, og han var også mannen som sørget for at lagene var like langt på stillingen 3-3 etter 7 minutter av kampen.

Tobias Grøndahl viste en selvtillit av en annen verden da han rullet inn ett straffekast på landslagskeeper Torbjørn Bergerud. 19-åringen viste hvorfor han fikk første mulighet fra straffemerket for de hvitkledde. Det tyske storlaget er kjent for sitt gode tempo, men i Terningen Arena etter 12 minutter så var det Elverum som satte opp farten i kampen. Elverum ledet på dette tidspunktet 8-6 etter effektive avslutninger av blant annet Mathe og Endre Langaas.

Etter dette var det fire svake minutter fra Elverum. Flensburg gikk fra å ligge under med to til å lede med 3 mål, og da måtte Børge Lund ta en prat med guttene sine. I denne perioden var Gøran Johannesen fantastisk god for bortelaget, og viste også hvorfor han er en av landslagets viktigste spillere. Elverum hadde mange muligheter til å ta innpå gjestene, men over 10 minutter uten scoring, så ledet gjestene 11-8 før Josef Pujol reduserte etter at han satte ballen i mål bak en god Torbjørn Bergerud.

Elverum spilte seg bare ettmål bak, men ett effektivt 7 mot 6 spill fra gjestene sørget igjen for at de ledet med tre mål da lagene hadde spilt 25 minutter av kampen. Elverum hadde de neste to målene, men tre minutter før pause fikk Fingren sin 2.utvisning i kampen. Flensburg brukte perioden godt, og kunne gå til pause på stillingen 15-12 etter at Bergerud reddet siste skudd fra Simen Pettersen.

Elverum hadde også en lovende start i 2.omgang med høyt tempo og to mål av en god Endre Langaas. Dessverre var også Flensburg ganske gode fremover, men stillingen var 18-15 etter at begge lag hadde scoret tre mål hver etter fem minutter av omgangen. Dominik Mathe satte inn en redusering til 17-20 etter at Elverum fikk muligheten i overtall.

Etter 13 minutter av den 2.omgangen var Elverum bare målet bak det tyske storlaget da Alexander Blonz satte inn et straffekast. Begge lagene var effektive i kampen, og for hver bom Flensburg hadde, så spiste Elverum innpå gjestene. Hedberg hadde muligheten til å utligne til 22-22 da han fikk muligheten alene med Bergerud, men i stedet var det en god Johannes Golla som satte ballen i målet bak Imsgard i det påfølgende angrepet.

Hjemmelaget fikk nok en mulighet til å utligne da uret passerte 20 minutter. Bakerst gjorde Imsgard en god redning, men dessverre ble det en teknisk feil, og dermed satte Marius Steinhauser inn 25-23 etter at Imsgard måtte se ballen gå i mål via sin egen arm. Synd for Imsgard som gjorde en god kamp i målet til Elverum.

Christoffer Hedberg, som gjorde en veldig god kamp på kanten for Elverum, satte inn redusering 26-27 etter 24 minutter. I denne perioden av kampen spilte Elverum 7 mot 6 med et godt hell. Elverum var mange ganger bare målet bak tyskerne, men gang på gang klarte tyskerne å sette ballen i mål. Dette varte helt til Emil Imsgard reddet ett straffekast fra Hampus Wanne, og landslagskanten Blonz utlignet til 28-28 med bare fire minutter igjen av kampen. Uheldigvis for hjemmelaget snappet Gøran Johannesen en ball da de hvitkledde kunne ta ledelsen, og like etter sørget Steinhauser for at Flensburg ledet 30-28 med bare to minutter igjen av kampen.

Mathe dunket inn 29-30 med bare minuttet igjen, og med 45 sekunder igjen fikk tyskerne muligheten til å avgjøre kampen, men den sløste de bort. Med 35 sekunder igjen hadde Elverum muligheten til å utligne til 30-30, men dessverre for de hvitkledde klarte de ikke å komme til en god avslutning på mål, selv om de spilte 7 mot 5 i siste angrep. Elverum tapte dessverre 29-30 mot Flensburg.

Dominik Mathe var Elverums beste spiller!

Fantastisk kamp, men dessverre 0 poeng. Nå vender vi snuta mot BSK på søndag! Der skal vi kjempe om nye poeng. Takk til alle som fulgte oss i dag. HEIA ELVERUM!!