Kalasomgang og storseier mot Bækkelaget(!) – Elverum

Kalasomgang og storseier mot Bækkelaget(!)

Begge lagene hadde en litt rotete start på kampen, med noen enkle tekniske feil, men det var Elverum som hadde ett lite overtak på stillingen 3-2, men bare 30 sekunder senere var kampen snudd, og BSK ledet 4-3 etter at Emil Sundal satte inn en straffe som gikk inn via armen til Emil Imsgard som igjen fikk tillit i målet til Elverum.

Etter 10 minutter av kampen var det gjestene fra Oslo som ledet i Terningen Arena. Oscar Lysgård satte inn et fint langskudd etter at Elverum nettopp hadde utlignet til 5-5. Nicklas Fingren fikk sin 2. utvisning etter kun 13 minutter av kampen. Like etterpå snakket Thomas Solstad på seg en utvising og dermed hadde BSK en gyllen mulighet til å ta initiativet i kampen. Den muligheten brukte BSK godt, og da Elverum var 6 utespillere på banen igjen var stillingen 11-9 til bortelaget.

19 minutter ut av kampen var Elverum likt med BSK igjen. Et godt krysningsspill fra Grøndahl og Pettersen sørget for at Dominik Mathe kunne få en god skuddmulighet bak i banen. Ungareren satte inn sin første scoring i kampen. Christopher Hedberg sørget for at hjemmelaget ledet 14-13 etter at han kontret inn en scoring, før Holand Pettersen satte inn 15-13 i det åpne målet til Oslolaget.

Nikolai Wiig gjorde en veldig fin 1.omgang for gjestene i målet, med blant annet to strafferedninger, men allikevel var stillingen 18-18 til pause etter at Elverum mislykkes med et dårlig flyverforsøk i omgangens siste sekunder.

Elverum startet den 2.omgangen klart best. Inn kom Luc Abalo og han fikk spille en vital rolle i forsvarsspillet til Elverum. Franskmannen spilte en utskutt 1er, og det sørget for at Elverum nesten ikke slapp inn mål i starten av omgangen. Stillingen etter 6 minutter var 22-19 til hjemmelaget fra Elverum.

Gjestene fra Høgda holdt fortsatt roen i spillet, og etter 10 minutter av 2.omgang så var stillingen 23-22 til Elverum. Selv om Emil Imsgard vartet opp med flere gode redninger så klarte ikke Elverum å stille inn eget sikte i angrep. Dessverre for gjestene satte Elverum de tre neste ballen på under to minutter av kampen. Elverum ledet 26-22 etter 13 minutter av kampen, og da hadde de også hatt muligheten til å øke til fem mål, men i målet til BSK sto Nikolai Wiig godt.

28-23 var stillingen etter ca 16 minutter. Da hadde en god Niclas Fingren skutt inn nok et skudd i overtall. Svensken som kom fra Redbergslid før denne sesongen viste hvorfor han ble kjøpt ut av kontrakten før denne sesongen. Emil Imsgard spiste regelrett opp venstrekantene til BSK i den 2.omgangen. Elverum ledet 30-24 etter storspill fra målvakten som fikk tillit i målet etter at Thorsten Fries ikke kunne være med til denne kampen.

Det var tydelig at det ikke var noen tvil om hvilket lag som skulle vinne. Elverum fortsatte å male på, og ledet hele 34-24 med bare fire minutter igjen, og da fikk Jesper Gulliksen sin sesongdebut for de svarte og hvite. Elverum vant til slutt 36-25 etter at Emil Imsgard sto som en gud i den 2.omgangen, og Elverum slapp bare inn 7 mål de siste 30 minuttene.

2 poeng i toppkampen mot BSK var veldig viktig for de svarte og hvite, som igjen tok over serieledelsen i ligaen. Takk til alle som fulgte kampen. HEIA ELVERUM!!