Nye utfordringer: I kveld kommer Bækkelaget på besøk! – Elverum

Nye utfordringer: I kveld kommer Bækkelaget på besøk!

Etter det bitre tapet mot Flensburg på torsdag er det en revansjesugen gjeng som tar imot overraskelseslaget fra Ekeberg i Oslo. Bækkelaget har hatt en veldig fin sesonginnledning, og ligger på en 4.plass kun to poeng bak medalje. Laget har hatt en evne til å snu jevne kamper i sin favør, noe som har sikret dem 18 poeng på 15 spilte kamper. I forrige runde fikk de virkelig kjørt seg mot et sterk Arendal, så det er nok en revansjesugen gjeng som Jørgen Laug tar med seg til Terningen Arena på søndag.

Foran årets sesong så tok nevnte Laug over roret etter at Tom Eirik Skarpsno valgte gå tilbake igjen til Haslum. Selv uten eliteserieerfaring så har trønderen virkelig vist at han har fantastiske trenerferdigheter. Med god taktisk forståelse er han hovedårsaken til at BSK ligger så høyt som de gjør pr dags dago. Laug ble hentet fra Charlottenlund før denne sesongen.

Når det snakkes om BSK blir ofte storscoreren Emil Sundal nevnt i samme åndedrag, noe som er helt naturlig. Høyrebacken har de siste tre sesongene blitt toppscorer i eliteserie for herrer. Men sin enorme venstrearm har han skutt filler av det som er av målvakter og det har han også fortsatt med i år. Så langt i sesongen har lysluggen gjort imponerende 104 mål, noe som er 11 mål mer enn nestemann på listen.

En av grunnene til at BSK har tatt nye steg denne høsten er den unge bakspilleren Trym Johnsen. Den uredde unggutten har virkelig vist at han holder nivået som skal til for å skyte BSK til medalje i årets sesong. I tillegg til han har BSK hentet hjem Fabien Sandven, men her venter nok fortsatt Laug på at den tidligere LM98 spilleren skal finne tilbake til gammelt nivå. Sandven har slitt litt med skader det siste året.

I målet har Nikolai Wiig signert en ny kontrakt som binder han til BSK i to sesonger til. En viktig signering med tanke på Wiig har avgjort kamper alene for de gulkledde denne sesongen. Selv om Wiig har spilt eliteserie i en årrekke så er den tidligere Haslumspilleren bare 22 år. For å hjelpe seg har han en spiller som sjeldent stjeler de store overskriftene. Roald Lien er en tøff forsvarsspiller som i det siste har vist at han er en veldig viktig brikke i ankomstspillet til Oslolaget. I tillegg til dette har de også gode Markus Fartum på kanten, men også Aksel Strupstad på linjen. Strupstad ble kåret til årets strekspiller i eliteserien i fjor, en meget god spiller på sitt beste.

For Elverum er hele stallen skadefri og det er en tent gjeng som venter BSK i søndagens toppoppgjør i REMA1000-ligaen. Kampen har avkast 18:00. Vi går for to poeng. HEIA ELVERUM!!