Tid for revansj mot Meshkov Brest! – Elverum

Tid for revansj mot Meshkov Brest!

I morgen er det ny kamp i Champions League, og det er ett av lagene Elverum så seg ut før sesongen om at det er her det kan komme poeng. Riktignok har hviterusserne imponert stort så langt i sesongen med fire seire og en uavgjort på sine 8 kamper. Med sine 9 poeng er det en knallsterk tredjeplass laget ligger på foran møte i Terningen Arena. Elverum på sin side har sisteplassen i gruppen, og står bare med de to poengene de tok mot Porto i første kamp i årets sesong.

Elverum var veldig nære i forrige runde mot Flensburg, men dessverre så klarte ikke laget til Børge Lund å ta med seg poeng til tross for at Elverum hadde siste ballen og muligheten til å redde ett poeng. Dessverre så endte det med 0 poeng for de hvitkledde i den kampen. Det kan slå positivt ut når Elverum skal kjempe som løver for nye poeng i kampen om avansement i årets Champions League.

Hviterusserne på sin side har sterke resultater mot blant annet PSG, som de slo med ett mål. I forrige oppgjør mellom Brest og Elverum så endte kampen 29-27 til Meskhov Brest. I den kampen ble strekspilleren Viachaslau Shumak toppscorer med sine 7 mål og for Elverum var Luc Abalo veldig god med sine fem mål. Kampen var jevn, men det var dessverre hviterusserne som stakk av med begge poengene.

Hvis man skal trekke frem noen profiler på hvert lag(skrevet før det opprinnelige oppgjøret) så bør man ha øynene oppe for disse tre.

Mikita Vailupau

Ute på høyrekant har Brest kanskje sin aller største stjerne. Hviterusseren Vailupau er en rask og teknisk kantspiller som vet hvor målet står. Med hele sju mål i seieren mot PSG var han en viktig faktor for at Meshkov Brest tok en veldig overraskende seier mot det franske storlaget. 25-åringen gjorde også hele 62 mål i årets EM, som ble blant annet arrangert i Norge, der han også kom på allstar-laget.

Marko Panic.

På høyrebakspiller så har hviterusserne sin toppscorer. Marko Panic har lagd hele 23 mål på sine fire første kamper i årets Champions League. Bosnieren er inne i sin andre sesong for den hviterussiske storklubben, og har vist gode ferdigheter i begge sesongene som han har spilt i det gjeveste selvskapet. Panic spilte også EM i januar for sitt hjemland.

Ivan Pesic.

Den kroatiske målvakten er en av veteranene i Meshkov Brest, med sine sju sesonger for den hviterussiske storklubben. Pesic er kjent for å stenge buret, noe som har resultert i at målvakten har voktet buret til Kroatia i diverse mesterskap. 31-åringen blir en hard nøtt å knekke for Elverum i denne kampen.

Tre profiler for Elverum

Thorsten Fries.

Målvakten som er inne i sin andre sesong i Elverum er en av nøkkelspillerne i Børge Lunds tropp. Dansken har vist gjennom storspill mot Porto og PSG at han har et veldig høyt nivå inne. Fries signerte nylig ny kontrakt med den norske mesterklubben og er i ferd med å bli en spiller som virkelig viderefører den vinnerkulturen som er bygd seg opp i troppen.

Simen Holand Pettersen.

Sandefjordgutten som gjorde det til en vane å avgjøre kamper i Champions league er nå inne i sin tredje sesong i den svarte og hvite trøya. Denne sesongen har han fått enda mer spilletid enn tidligere, og lysluggen viser veldig ofte frem en skuddarm det lukter svidd av. Pettersen banket inn blant annet fire scoringer i seieren over Porto i Portugal.

Tobias Grøndahl.

Midtspilleren som er født i 2001 er virkelig i ferd med å sitt definitive gjennombrudd i den svarte og hvite drakta. Den temposterke spilleren har vært meget god i hjemlig serie, noe 12 mål mot Nærbø beviste. Grøndahl er på mange måter veldig lik Brest sine gode playmaker Stas Skube, som også er relativt liten til å være midtspiller på dette nivået. Grøndahl kan fort være den neste norske landslagsspilleren som kommer fra Elverum.

Kampstart er 18:45 og den kan ses på viasat. Vi går for to poeng. HEIA ELVERUM!!