Tirsdag venter toppoppgjør mot ØIF Arendal i Terningen! – Elverum

Tirsdag venter toppoppgjør mot ØIF Arendal i Terningen!

Kampen vi har ventet på i hele høst er endelig her. Endelig skal vi måle krefter mot Arendal, som er ett av Norges beste lag og som har ambisjoner om å vinne både serie og sluttspill denne sesongen. Arendalittene ligger på toppen av tabellen før oppgjøret i Terningen Arena. Med sine 25 poeng er de poenget foran Elverum og DHK. Riktignok har de spilt tre kamper mer enn de svarte og hvite, og de MÅ sannsynligvis vinne om de skal ha sjans på seriegullet denne sesongen.

Arendal har variert like mye som været dette året. Fra å være helt fantastisk den ene dagen til å ikke levere varene i det hele tatt. Poengtap mot blant annet Sandefjord og Fjellhammer til å spille BSK ut av hallen i toppkamper. Laget trenes fortsatt av Marinko Kurtovic, men har fått med seg Kristian Berndtsson på benken. Svenske Berndtsson trene Savehof før denne sesongen, og det er helt tydelig at han fått en stor rolle på det taktiske i ØIF.

Før denne sesongen mistet Arendal en del viktige spillere i Martin Lindell, André Lindboe og Jesper Munk. Men de har fått inn danske Lars Jacobsen for å erstatte viktige Lindell. Jacobsen har vært god for ØIF, men å erstatte en av ligaens beste spillere er en oppgave som må gjøres av flere enn en spiller. Her har Arendal fått i gang et bedre kollektiv enn hva de hadde tidligere.

Også i denne sesongen har Arendal slitt litt med skader, men heldigvis ikke noe alvorlige. Mario Matic er ute i oppgjøret mot Elverum, og det er også usikkert om Herman Thysted er klar til kamp. Spesielt midtbacken Matic har vært viktig for ØIF, og han er nok en spiller som kan bli enda viktigere når de skal spille 7 mot 6 i sluttspillet som er etter årets serie.

I år som tidligere år er det Sondre Paulsen som er toppscorer for serielederen. Arendalitten som startet karrieren på høyrekant, har hele 82 mål fra høyreback. Rett bak seg på listen har han Olf Hofstad som lenge var med i diskusjonen om å være med til VM i Egypt. Hofstad har 68 mål og er en spiller som er god defensivt i Arendals utgrupperte forsvar.

I Elverum har man alle mann tilbake igjen fra skade, noe som er veldig viktig når man skal spille en toppkamp mot Arendal. Innerst inne vet Elverum at Arendal må vinne, noe som kan bidra til at de spiller med en ro i spillet sitt. Både Luc Abalo og Alexander Blonz har dokumentert god form ute på kantene, og bak i banen er det en Dominik Mathe som er i storform for Børge Lunds lag. I tillegg til dette har Nicklas Fingren og Simen Holand Pettersen vist at også de kan dunke inn baller fra venstebacken.

Avkast er 20:45 på tirsdag. Vi håper på to poeng i toppoppgjøret mot et Arendal som må vinne for å ha muligheten til å vinne serien. HEIA ELVERUM!!!