Cupfinalen: Fartsfylt aften, med gull i munn! – Elverum
Hamar 20201229. Elverum spillerene jubler etter NM-finalen i håndball for menn mellom Elverum og Nærbø på Hamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Cupfinalen: Fartsfylt aften, med gull i munn!

Elverum-Nærbø 37-29(19-15)

Det var ventet stor spenning foran oppgjøret mellom Nærbø og Elverum på Hamar 5.juledag, og hvilken kamp som ble vist. Lagene gikk ut i 100, og det var tydelig at cupfinalenervene var lagt igjen i garderoben. Nærbø hang godt med i starten selv om Elverum med Domink Mathe i spissen leverte gode prestasjoner fremover på banen. Lagene fulgte hverandre tett, og Haugseng-gutta og resten av Nærbø-gjengen holdt følge med Elverum til det sto 6-6 på lystavla, men da begynte også Børge Lunds menn å boltre seg i sin fulle bredde. Det var tydelig at Lund hadde lagt taktikken med å løpe over Nærbø, for Elverum kjørte et voldsomt tempo i kampen, og hadde færre sekunder i angrep enn i forsvar.

Tre kjappe fra Endre Langaas, Niklas Fingren og så til sist fra Tobias Grøndahl fra sju meter sendte Elverum opp i en tremålsledelse 9-6, samtidig som Søren Tau virket å være over alt i de bakre rekker. Gjorde at Elverum fikk et godt overtak på kampen, noe som de aldri ga fra seg. Selv om Nærbø kjempet som løver så tok Simen Schønningsen over stafettpinnen fra Mathe med scoringer fra bak i banen. Omgangens frekkeste tilhørte nok en gang Josef Pujol, som utnyttet et øyeblikks uoppmerksomhet fra Vegard Bakken Øien i Nærbø-målet, og fikk pirket inn Elverums 11. mål for kvelden. På det tidspunktet hadde Nærbø truffet sju ganger.

Etter 22 minutter ledet Elverum med hele fem mål. Da hadde også Alexander Blonz og Simen Holand Pettersen vist hvorfor de skal til Egypt i januar. Bakover satte spillet seg enda bedre for de svarte og hvite, og de unge Nærbøspillerne måtte slite mer og mer for hver ball i nettmaskene. Takket være en dobbelt utvisning til Elverum fikk Nærbøø muligheten til å hente inn litt av forspranget. Med tre mål i denne perioden var de helt oppe i ryggen til Elverum, men da lagene var like mange så økte Elverum forspranget igjen. Til pause sto det 19-15 på lystavla, etter at Tobias Grøndahl fikk kranglet inn en ball to sekunder kampuret ulte.

Etter pause handlet mye om Dominik Mathe i starten av omgangen.Høyrebacken herjet med blåtrøyene, og dunket inn et par kasser på kjappen. I tillegg vartet Tobias Grøndahl opp med prikkskyting fra sju meter, og dermed ble vondt til verre for vestlendingene. Elverum økte ledelsen, og det virket som om de begynte å få en komfortabel ledelse i kampen. Fra å lede med fire til pause, doblet Elverum ledelsen til åtte med 13 minutter igjen å spille, og da var det meste gjort. De siste minuttene kunne de bare leke seg i nabobyen, og Simen Schønningsen og Thomas Solstad byttet formelig på å treffe nettmaskene bak to utspilte Nærbø-keepere. Det hele endte med cupgull til Elverum, som tok sin tredje strake seier i NM.

Sluttresultatet ble 37-29.

På sitt 10. forsøk sikret Elverum Håndball seg altså sin fjerde kongepokal, og den tredje på rad.

Kampfakta
Elverum – Nærbø 37-29 (19-15)
NM-finale håndball menn
BoligPartner Arena, Hamar
Tilskuere: 200
Dommere: Lars Jørum og Håvard Nystad Kleven
Utvisninger: Elverum 4 x 2 min., Nærbø 3 x 2 min.
Elverums lag: Thorsten Fries, Emil Kheri Imsgard – Dominik Mathé (6), Simen Schønningsen (6), Thomas Solstad (6), Alexander Blonz (6), Christopher Hedberg (1), Kristian Hübert Larsen, William Nilsen-Nygaard, Simen Holand Pettersen (1), Niclas Fingren (2), Tobias Grøndahl (5), Luc Abalo, Endre Langaas (1), Søren Tau, Josef Pujol (3)

Toppscorer Nærbø: Andreas Haugseng og Tord Lode(7).

Takk til alle som fulgte oss i veien mot cupgull! Nå venter en liten pause før vi skal gjøre alt vi kan for å gjøre en fin vårsesong. HEIA ELVERUM!