Håndballgutta i trøbbel mot Danmark – Elverum

Håndballgutta i trøbbel mot Danmark

VM-oppgkjøring Danmark-Norge 31-28

De norske Håndballgutta var torsdag på plass i Danmark for sin første oppkjøringskamp til VM i Egypt. Det ble en tett battalje mot Danmark, med det var de helrøde som til slutt tok seieren på sin egen hjemmebane.

Danmark vant til slutt 31-28, i en kamp som.var preget av oppkjøring. Det var mye halvgjort fra begge lag og en del både bomskudd og tekniske feil når lagene møttes til oppkjøringskamp. Men Christian Berge fikk trolig en hel del ut av oppgjøret selv om det endte med tapt. Landin stengte det danske buret med 39 % redninger, som selvfølgelig også påvirket kampen.

Norge ledet med fire, gikk til pause med 3, men taper til slutt med 3.

«Det handler om å sette ballen i mål» sier Sander Sagosen etter kampen til TV2.

«En god første omganng, men vi blir for søkende etter situasjoner i 2.omgang» oppsummerer Christian Berge etter kampen.

Det ble ingen debut for Thomas Solstad i denne kampen, med Bjarte Myrhol tilbake i Norge-trøya, men de to andre Elverumsspillerne fikk prøvd seg. Simen Holand Pettersen med en innhopp i drøye 5 minutter i 2.omgang, leverer en god forsvarsprestasjon og får få muligheter fremover.

Alexandre Blonz på sin side spiller en god 2. omgang for Norge og setter 3 av 4 mot danskene, deriblant kampens siste mål med en lekkerbisken fra kanten!

Lørdag møtes lagene igjen, da kl 20:00 på Tv2 og Sumo.

Før det skal rekruttlaget med Tobias Grøndahl, Emil Kheri Imsgard og Simen Schønningsen i aksjon fredag kveld 18:15 hjemme i Nadderud Arena mot Hviterussland i EM-kvalifiseringen. Den kampen ser du på TV2 og Sumo!