2020 ble et år med mange utfordringer, men også muligheter for framtiden – Elverum

2020 ble et år med mange utfordringer, men også muligheter for framtiden

2020 vil for alltid bli husket som et på mange måter krevende og utfordrende år. Ikke noe har vært som normalt og sett utfra et Elverum Håndballprespektiv har året bydd på en rekke utfordringer. Disse utfordringene har vi prøvd å løse etter beste evne, alt ifra hvordan vi skal ta vare på våre barn og ungdommer, våre supportere, holde liv i vårt store nettverk blant samarbeidspartnere etc.

Å prate om utfordringer og de bekymringer som Covid-19 har skapt skulle ta flere dager å gå gjennom og derfor ønsker jeg i denne tekst å rette blikket framover og ta oss gjennom litt av de muligheter som den fryktelige pandemien har gett oss.

Elverum Håndball har gjennom snart 75 år (bursdag 14 mai) skapt begeistring, stolthet og glede. Vi har bygget en identitet for en region gjennom mange generasjoner. Den stolthet ser du i hallene, på gaten, i kjøpesentrene og overalt hvor vi møter folk som har en tilhørighet til byen og regionen vår.

De siste femten årene har klubben bygget opp en moderne organisasjon som har klart å kombinere spisset sportslig suksess med parallell bygging av at her skal alle med.

Resultatet av det ser vi blant annet i de syv seniorlag som Elverum Håndball består av, vi ser det i de over 700 spillerne som klubben har og vi ser det i det utrolige engasjement som rår rundt alt klubben foretar seg.

Den enorme vekst klubben er inne i og har vært gjennom så mange år, har medført at vi sjelden har fått sjans å stoppe opp for å se oss om og legge noen nye spenstige planer.

Vegen har på en måte blitt til mens vi har gått den og de store gjennomarbeide tankene har fått stå litt på vent.

Tiden med Korona har saktet ned samfunnet og tvunget oss til å roe ned livene våre, på mange måter utfordrende og ikke noe jeg og mange med meg liker i det heletatt. Jeg mener hvem vil bytte et fullsatt Håkons Hall med null til 200 tilskuere?

Men på et punkt har den hjulpet oss, og det er til å få tid å igjen strukturere opp og legge gode planer. Gjennom høsten har vi jobbet hardt i Elverum Håndball på flere områder med å legge langsiktige planer for de kommende årene.

De planene er så spenstige og spennende at til og med en gærning som meg synes vi sikter høyt og at her må vi ta i skikkelig for å få de til.

Men som jeg har trua på at vi kommer ta i og gi alle som føler med og arbeider hardt for klubben en energiboost uten sidestykke.

De planer vi har lagt for framtiden og de nye mål vi har satt oss kommer gi så mye glede for Elverumsregionen og Innlandet framover.
Vi er ikke fornøyde med å ha dominert norsk håndball i snart 15 år, vi er ikke fornøyde med å stoppe den reisen vi er inne i nå.

Nei vi skal bare et sted og det er OPP og FRAM!
Detaljene i vår nye strategiplan vi i løpet av våren bli kjent, noe som styreleder Espen nevnte i sinn nyttårshilsen.

Men den mulighet vi har fått gjennom at sammfunnet har stoppet litt opp, mener jeg vi har grepet med begge nevene og nå skal vi snart sette i gang jobbingen med å bygge det vi har satt oss som mål å bli.

Nordens beste håndballklubb og Nordens Mekka for håndball!

Er det ikke fantastisk å ta de ordene inn og føle på de en stund? Elverum Håndball best i Norden. Dette er ikke bare en overskrift gjeldende klubbens herrelag, nei denne målsetningen skal de kommende årene sette agendaen for hvordan vi jobber med alle detaljene i Elverum Håndball.
Skal du kunne titulere deg Nordens beste håndballklubb må du være best på mange områder, sportslige prestasjoner for våre herrer, økonomi, publikumsvekst, publikumsopplevelser, arrangementer på alle måter og nivåer, utvikling av klubbens yngresarbeid, utvikling rundt klubbens damesatsning, administrasjonen må bli enda mere profesjonell, styret må bli enda mer profesjonell, vi må fylle Håkons Hall mange ganger til, vi må begeistre hele Norge og ja listen kan gjøres så lang at dere ikke orker å lese mer.
Dette arbeidet har pågått i mange år og nå skal vi ta nye skritt, vi blir aldri ferdige og vi er toppmotivert for å løfte Elverum Håndball til høyder hverken du eller jeg trodde var mulig.
Mange klubber i norsk håndball jobber bedre og bedre for hvert år som går, uttalelser om å ta igjen Elverum Håndball er noe vi hører nesten hver uke.
Slike holdninger liker vi, og det skaper bare enda mere motivasjon til å bygge et Elverum Håndball som er bedre og mer begeistrende enn noensinne.

Bare å følge med for vi kommer i løpet av våren med flere spennende nyheter som vil være med å sette nivået for de som skal jakte oss og premissene for hva vi skal oppnå i jakten på å ta igjen Aalborg og de andre klubbene vi konkurrerer med i Norden.

Godt nyttår og #sammenforelverum


//Kalle Bjørkman, markedsansvarlig Elverum Håndball