Elverum nok en gang til kort mot Kielce – Elverum

Elverum nok en gang til kort mot Kielce

Etter mer en 1,5 måned med uten kamptrening og en VM-pause skulle Elverum torsdag kveld gjøre sitt andre forsøk på å ta poeng mot gruppeleder Kielce, denne gangen i Polen.

Elverum har lagt mye tid i fysikk og utholdenhet i tiden etter NM-finalen i romjula, men kamptrening har det blitt svært dårlig med som følge av strenge nasjonale restriksjoner og muterte virus å hanskes med. Det ble fort tydelig når de svarte og hvite skulle ut i årets første kamp. Mot Kielce i EHF Champions League trengs mer enn bare fysikken.

Elverum hang lovende godt med det første kvarteret av kampen, men så begynte det å lugge. Ikke bare slet Elverum med å håndtere spesielt streken til polakkene, men etterhvert møtte også et mer krevende Kielce-forsvar opp og presset Elverum til dårlige avslutninger.

7-7 etter 10 minutter blant annet med god presisjon fra Endre Langaas, var 11-8 etter 20 minutter, og til pause hadde Kielce igjen doblet ledelsen til 20-14. Det er er krevende utgangspunkt med null kamper i beina på lang tid mot et Kielce velfylt av landslagsspillere og i steamen.

6 måls ledelse til Kielce er krevende å hente inn, men langt ifra umulig. Det har skjedd mange større undre i denne turneringen ann som så, og det så fortsatt mulig ut i første del av 2.omgang, men selv om Josef Pujol satte omgangens første og Elverum hang seg på 6 mål bak, kom ikke uttellingen som Elverum var avhengige av for å snu kampen i sin retning.

Etter et drøyt kvarter begynte Kielce å øke sin ledelse til 29-21 og da skulle man tro det var lite Elverum kunne gjøre mot et effektivt og skuddfarlig polsk lag med erfaring.

Men så får Elverum en god flyt og 5 minutter etterpå er det bare 4 mål som skiller, men det har kostet krefter og Kielce tar seg sammen snur trenden igjen. Etter 55 minutter står det 36-27 og da er det ikke lenger noe håp om å få til noe på den polske bortebanen.

Det ender til slutt 39-29 og selv om blant annet Thomas Solstad leverer en glimrende kamp, er det langt ifra nok på dette nivået. Det er rett og slett bare å plukke med seg de gode periodene, justere og krysse fingrene for at det ble en god gjennomføring med tanke på kamptrening, slik at laget kan stille noe sterkere som enhet mot Vardar kommende søndag.

39 baklengs sier det meste om hvor effektive dette Kielce-laget er. Det er ikke bare tilfeldig at de leder Elverums gruppe. Men at styrkeforholdet er så stort som det kan se ut som etter Elverums to møter med det polske laget, kan diskuteres. En ny tropp i sesongpremieren og en tropp uten kamptrening nå, har ikke gjort oppgaven med å ta poeng mot Kilece noe lettere.

Søndag venter Vardar i Makedonia, vi satser på andre rammer og nye muligheter da!

KAMPFAKTA:

Mål Elverum: Solstad (8), Pujol (6), Blonz (3), Fingren (2), Grøndahl (2), Langaas (2), Mathé (2), Hedberg (1), Hübert Larsen (1) Schønningsen (1), Abalo (1).

Toppscorer Kielce: Karalek (7)