I kveld skal Elverum jakte poeng mot Kielce i CL! – Elverum

I kveld skal Elverum jakte poeng mot Kielce i CL!

Årets først kamp spilles i Champions League, borte mot det sterke polske laget Kielce. Elverum har ikke spilt kamper siden cupfinalen mot Nærbø, så det blir ekstremt spennende å se hvor de står mot et lag som er fullt av verdensstjerner. Elverum har fått trent en god stund etter at Børge og landslagsspillerne kom hjem etter VM. Forrige helgs treningskamp mot Kolstad ble utsatt, men Elverum håper at selvtilliten etter NM-gull og seier mot sterke Meshkov Brest i forrige kamp i Champions League. Elverum vant den kampen 33-31 etter en sterk kollektiv prestasjon.

Torsdagens verter Kielce leder gruppen etter 10 kamper med sine 15 poeng. For polakkene er det veldig viktig å ta to poeng mot Elverum for å vinne gruppa Flensburg som er på samme poengsum, men som har en kamp mindre spilt. Kielce spiller en fantastisk kollektiv håndball der Alex Dujshebaev er den aller største stjerna. Høyrebacken er en klassespiller som kan absolutt alt på banen. I den senere tid har han også utviklet forsvarsspillet sitt, og gjør dermed at Talant(hans far, og treneren til Kielce) kan spille flere typer i forsvar. I tillegg spiller lillebror Daniel på motsatt sideback. Dani som han ofte omtales som var meget god i VM for Spania i Egypt. På grunn av far og to sønner blir de ofte omtalt som en familiebedrift.

I Kielce er det stjernespillere på hver posisjon, men den vi fra Elverum husker aller best er «Sigge». Sigvaldi Gudjonsson var i fjor kaptein i Elverum, men etter en helt fantastisk sesong endte han opp i den polske storklubben. Høyrekanten som signerte ny kontrakt med polakken i vinter, deler spilletiden med det polske stjerneskuddet Arkadiusz Moryto. Det blir gøy å se vår tidligere stjernespiller i kampen på torsdag.

Hviterusserne Uladzislau Kulseh og Artem Karalek er to spillere som Elverum må stoppe. Kulesh er en atletisk og skuddsterk spiller på hele 206cm som skyter både godt fra gulvet og i lufta. Mens Karalek kanskje er det største linjetalentet i verden. 24åringen er en av de virkelig store og kan minne litt om Bjarte Myrhol i Myrhols glanstid. Bevegelig, god i begge ender av banen og sikkerheten selv når han skal avslutte. Disse hviterusserne kommer til å bli noen av de aller beste spillerne om noen år.

I tillegg har de blant annet Igor Karacic, Nicolas Tournat, Tomasz Gebala og Angel Fernandez for å nevne noen av spillerne. Alle fire er viktige for både Kielce og sine landslag, og kan regnes som verdensklassespillere. Spesielt Igor Karacic er en god spiller, som blant annet har vunnet Champions League med Vardar ett par ganger. Unggutten Szymon Sicko, som tidligere var aktuell for Elverum er også et stort talent som har gått gradene i Kielce.

For Elverum så håper man at spillerne som fikk være med på mesterskapet i Egypt har tatt store steg med den internasjonale erfaringen og tøffe matcher. Blonz og kaptein Solstad imponerte de gangene de fikk sjansen, mens Luc Abalo var solid de omgangene han fikk spille for Frankrike. En som imponerte hele håndballverden, var Dominik Mathe. Ungareren var en av de aller beste høyrebackene i mesterskapet og var sterkt delaktig i at Ungarn var med å kjempe om en semifinaleplass i Egypt. Så blir det spennende om Elverumsspilleren tar med seg det gode spillet til Polen på torsdag.

Kampen har avkast 18:45 på torsdag, og vi går for en skrell som vil ryste hele Europa! Støtt de svarte og hvite i kampen mot et godt polsk lag, fullt av verdensstjerner. HEIA ELVERUM!!