Til minne om Erik Henriksen – Elverum

Til minne om Erik Henriksen

Tekst av tidligere Elverum-leder Kjell Kulvedrøsten

Det var en svært trist melding vi fikk for en drøy uke siden om at Erik Henriksen hadde gått bort. Det er bare vel et par uker siden jeg pratet med noen om de visste hvordan det stod til med Erik.

Jeg har lang fartstid sammen med Erik i Elverum Håndball og i denne situasjonen dukker det fram mange gode minner. Erik var engasjert i Elverum Håndball i mange år og har bidratt mer enn de fleste til klubbens utvikling. Samlet har han vært engasjert i mer enn 20 år, både som ansatt og som frivillig.

Han begynte som leder i første halvdel av 90-tallet. Dette var en periode hvor klubben startet en satsing under Thorir Hergeirsson og som endte med sluttspillgull i 1995. Jeg husker at vi hadde våre møter hos Posten i Postgården hvor Erik var leder.

Etter denne perioden hadde Erik en pause frem til 2003. Jeg var engasjert i håndballen og husker at jeg møtte Erik utenfor Postgården da han hadde nettopp blitt pensjonist, og jeg mente at da passet det bra å bli med i håndballen igjen. Erik dro på det, men kona Brita mente at det hadde han tid til.

Erik og Kjell i 2005

Det ble utslagsgivende, og Erik begynte på nytt sitt arbeid i Elverum Håndball og det varte mer eller mindre frem til 2018. Da ville han gi seg for å tilbringe mer tid hjemme med Brita. I denne perioden var det selvfølgelig mange utfordringer, men også mye moro. Dette er jo en periode hvor klubben gikk fra nivå 2 i Norge til Europa og Champions League.

Erik deltok og utførte alle mulige og umulige oppgaver i denne perioden. Han hadde også en kort periode som leder i 2006. Erik ble kontinuiteten i administrasjonen, enten det var kontakt med det Europeiske Håndballforbundet, Norges Håndballforbund eller avklare daglige administrative oppgaver. Skulle det hentes eller bringes personer til Gardermoen stilte også Erik opp som sjåfør.

Jeg husker godt alle møter med Erik hvor hans personlige PC var en filofax (planlegger) hvor han hadde sitt arkiv med sirlige notater og oppstillinger – alltid tilgjengelig.

Elverum Håndball er svært takknemlig for det omfattende arbeidet som Erik har lagt ned i klubben over lang tid, og som uten tvil har bidratt til at klubben er der den er i dag.

Vi lyser fred over Eriks minne

Erik Henriksen
Født:
 16. september 1943
Død: 11. februar 2021

Kjell Kulvedrøsten (t.v.) og Erik Henriksen i 2015.

Støtte til Helsehuset i Elverum
Erik Henriksens familie skriver i dødsannonsen at «Like kjært som blomster er en gave til Helsehuset i Elverum».
For å hedre Erik har Elverum Håndball åpnet en innsamlingsaksjon der hele håndballfamilien kan gi en felles pengegave til Helsehuset.
For å bidra sender du ønsket sum via Vipps til nummer 129124 – merk innbetalingen «Gave Helsehuset»